Mustafa Göksel

2019 başında iki usta çınarı sonsuzluğa uğurladık-1

2019 başında iki usta çınarı sonsuzluğa uğurladık-1 2018 yılını noktalarken sanat camiamızda kaybettiğimiz ustaların yanında kayıplarımız yaprak dökümü şeklinde 2019’un ilk ayında da devam etti maalesef. yorum/haber

2019 başında iki usta çınarı sonsuzluğa uğurladık-1

Yalçın Menteş…

Sevgili arkadaşlar, çok değerli okurlar: Sizlere bu haftaki acımı tarif edemiyorum. 2018 yılını noktalarken sanat camiamızda kaybettiğimiz ustaların yanında kayıplarımız yaprak dökümü şeklinde 2019’un ilk ayında da devam etti maalesef. Yoğun bakım ünitesine kaldırılan ve durumları ağır olan iki büyük ustamızdan maalesef acı haber geldi ve hakkın rahmetine kavuştular.

Büyük usta Yalçın Menteş

İlk önce Televizyon dünyamızın, dizi ve sinema sektörümüzün ve Türk Tiyatromuzun büyük ustası Yalçın Menteş abimizi kaybetmenin ve hemen iki gün sonrasında da yine Devlet ve Şehir Tiyatrolarımızın başta olmak üzere Televizyon dizi sektörümüz ve Sinema Dünyamızın da usta duayen sanatçısı Erdoğan Sıcak Amcamızın vefatıyla yasa boğulduk. Sizlere bu haftaki köşe yazımda bu iki ustamızı anlatacağım. Dilerseniz ilk önce söze Yalçın Menteş abimizden başlayayım.

Yalçın Menteş ve ailesi

Yalçın Menteş doğarken ilk başta 1 Nisan Şakası üzerine doğmuş. 1 Nisan 1960 tarihinde İZMİR’in Tire ilçesinde dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. Kendi adını taşıyan YALÇIN AJANS’ı kurdu. Bir ara kısa bir süre İzmir’deki halasının yanında muhasebecilik yaptı.

İzmir’de Liseyi bitirdikten sonra tiyatroya 1977’de Turgut Özakman’ın ‘Darılmaca Yok’ isimli oyunu ile başladı. 1996 yılında başrollerini Mehmet Ali Erbil ile paylaştığı Tatlı Kaçıklar ve 1999 da rol aldığı ‘Çarli’ dizisi ile yıldızı parlamıştır. Bu iki proje onun dönüm noktası oldu. Mehmet Ali Erbil ile ikisi Lorel & Hardi modunda bir ikili oldular.

Yalçın Menteş ve rol arkadaşları

1983’te İzmir’de 45 kişilik geniş kadrosu ile cep tiyatrosu kurdu. 1987 yılında tiyatro çalışmalarını daha rahat sürdürebilmek için İstanbul’a yerleşti. TRT‘deki bazı programlara küçük güldürü bölümleri hazırlayan Yalçın Menteş ATV ekranlarında yayınlanan tatlı kaçıklar dizisindeki ‘Rafet’ karakteri ile milyonların sevgilisi oldu.

1981 yılında evlendiği Eşi Birhan Menteş’ten 1991 doğumlu Atilla adında bir oğlu vardır. 2001 senesinde yine Televizyon ekranlarında yayınlanan Televizyon Şovu “Yalçın Menteş Show2” ile milyonların beğenisini kazanmaya devam etti. Bunun ardından daha sonra birçok dizi ve sinema filmi projelerinde değişik birçok karakterlere hayat vererek sanat hayatına devam etti.

Büyük usta erken ayrıldı aramızdan…

“…bir bacağını kaybetti”

Fakat kendisini mahveden ve hayatında her alanda olumsuz etki yapan alkol bağımlılığı yıllar geçtikçe sağlığının bozulmasına ve hastalıklara neden oldu ve bu illet yüzünden bir bacağını kaybetti ve buna rağmen yılmadı ve sanatına toparlanarak devam etti. Alkolü 2010 yılında bıraksa da sağlık sorunları zaman zaman nüksettiği oldu.

Bir süredir İstanbul’da bulunan özel bir hastanede akciğer kanseri ve zatürre tedavisi gören usta sanatçı Yalçın Menteş 13 gün boyunca yoğun bakımda kalmasının ardından 7 Şubat 2019 tarihinde vefat etti. Cenazesi Pendik Şeyhi mezarlığına defnedilmiştir. Kendisi bizlere hoş bir seda ve yer aldığı bir dizi projelerle sanat camiasında bir sürü dost bıraktı.

Yalçın Menteş üstadımızın yer aldığı bazı projelere göz atalım

Oğlu tabutunun başında taziyeleri kabul etti

Mahallenin Muhtarları (Tv Dizisi)
Tatlı Kaçıklar (Tv Dizisi)
Hayvanlara Dokunduk (Hayvan Dostu Tv Dizisi)
Çarli (Tv Dizisi)
Yalçın Menteş Show (Eğlence Programı)
Cennet Mahallesi( Tv Dizisi)
Sevda Tepesi (Tv Dizisi)
İnadım İnat (Tv Dizisi)
Yalancı Yarim (Tv Dizisi)
Aksaya Durağı (Tv Dizisi)
Doksanlar (Tv Dizisi)
Babamın Ceketi (Sinema Filmi)
Hamileyim Hamile (Sinema Filmi)

Gibi projelerde yer almıştır. Bizde kendisine Yüce Mevla dan rahmet diliyoruz. Nurlar içinde yatsın.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica