Mustafa Göksel

Suzidil Mustafa Usta (Mustafa Enül) arşivinin 5’inci Bölümü

Suzidil Mustafa Usta (Mustafa Enül) arşivinin 5’inci Bölümü Gelin hep birlikte hocamızın bu güzel arşivinden 5. Bölümde bizleri neler bekliyor hep birlikte görelim. Suzidil Mustafa Usta (Mustafa Enül) arşivinin 5’inci Bölümü yorum/haber

Suzidil Mustafa Usta (Mustafa Enül) arşivinin 5’inci Bölümü

Değerli arkadaşlar… Sevgili okurlar; bu hafta Büyük usta hocaların hocası Mustafa Enül Hocamızın arşivinden aramızdan ayrılmış bir çok büyük ustaları ve eserleri yad edeceğiz. Gelin hep birlikte hocamızın bu güzel arşivinden 5. Bölümde bizleri neler bekliyor hep birlikte görelim.

“TRT arşivlerinde yer aldı”

Büyük usta ile çalışmış İzmit’imizin usta kalemi söz yazarı ve bestekarı Namı diyar Berber Bahri (Bahri Altıntaş) ile nice birlikte güzel işlere imza atmışlar. Bahri Altıntaş’ın 50’nin üzerinde eseri Türk müziğinde birçok büyük usta sanatçılar tarafından okundu ve TRT arşivlerinde yer aldı. Uzun yıllar müziğe esas zanaati olan berberliğin yanında devam etti.

Suzidil hocamızdan şarkıların ruhunu aldığı notalar…

“74 yıllık bir yaşam”

Bunun yanında Türk müziğinin bir diğer ustası Zeki Gündüz ile yıllarca aynı sahneleri paylaştılar. 1937 yılında Adapazarı’nda doğan Zeki Gündüz hoca 2011 de yine Adapazarı’nda vefat etti ama 74 yıllık yaşamına bir sürü sahne çalışmaları sığdırdı. İzmit Musiki Derneğinin Adapazarı konserlerinde ve etkinliklerinde Mustafa Enül hocam kendisi ile genç yaşta tanışmış ve bir sürü sahne çalışmalarına ve konserlere imza atmıştır.

Bunların yanında o Türk müziğinin neferiydi dediği büyük sanatkar Nuri Foçan hoca ile de bir çok faaliyetleri oldu Mustafa Enül Hocamızın. Bahri Altıntaş hocanın en önemli eseri olan Hüseyni makamındaki Leylak Takıvermiş Saçının Tellerine eseri sayısız sanatçı tarafından yıllarca okundu.

Acemkürdi makamında Bestesi ve güftesi yapılan Serap Oldu Gönlümün Tek İsteği Emeli isimli büyük eserin mimarı olan Nuri Foçan Hocanın başarısı takdire şayandır. Bu eserini de birçok usta sanatçı seslendirmiştir.

Mustafa Enül hocamızın arşivinden Nadide iki eseri de sizinle paylaşmadan geçemeyeceğim.

İlki Bestesi Selahattin Pınar ve Güftesi Fuat Edip Bakası ya ait olan Hicaz Makamı eseri Bir Bahar Akşamı Rastladım Size Müzeyyen Senar dan tutunda Bülent Ersoy, Zeki Müren, Münir Nurettin Selçuk, Yaşar özel, Barış Manço gibi Safiye Ayla Muazzez Abacı gibi sayısını bilmediğimiz sanatçılarımızca seslendirilmiştir.

Suzidil arşivinden Nuri Foçan hocamız…

“Mustafa hocama borcumuz…”

İkincisi ise Yine Hicaz Makam bir eser olan Bestesi Bilge Özen e Güftesi de İlter Yeşilay’a ait dediler. Zamanla Hep isimli eserdir sayısız sanatçının sesi ile hayat verdiği bu mükemmel eserlerin ardından hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Mustafa Enül hocamızın bu mükemmel birikim ve arşivini siz yeni nesil gençlerle ve sanatkar adayları ile buluşturmak bu vatana ve milletimize olan naçizane borcumuzdur. Sizleri ilerleyen haftalarda hocamızın arşivinden sizlere açılan bir kapı olarak nice eserlerle buluşturacağız Hepinize iyi okumalar diliyorum.

Mustafa Enül hocamızın arşiv ofisi…
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica