Genel

Üsküdar Belediyesi sabaha karşı Cami yıkımını gerçekleştirdi

Üsküdar Belediyesi sabaha karşı Cami yıkımını gerçekleştirdi Milletvekilleri yıkım alanına alınmazken, mahalleliye müdahale eden polis 30’a yakın kişiyi gözaltına aldı. Üsküdar Belediyesi sabaha karşı Cami yıkımını gerçekleştirdi detaylar haberimizde…

Üsküdar Belediyesi sabaha karşı Cami yıkımını gerçekleştirdi

AKP’li Üsküdar Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamına aldığı Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki Esentepe Camiinin yıkımı sabah erken saatlerde gerçekleşti.

Yıkıma tepki gösteren çok sayıda kişi gözaltına alındı…

Kirazlıtepe’de “kentsel dönüşüm” adı altında başlayan yıkımda sıra sabah saatlerinde Esentepe Camiine yıkım için geldi. Dün akşam saatlerinde mahalleye gelen Üsküdar Belediyesi ekipleri ve çevik kuvvet, camiyi yıkmak isterken mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı ve yıkımı gerçekleştiremedi. Sabahın erken saatlerinde tekrar harekete geçen Üsküdar Belediyesi yıkım ekipleri ve çevik kuvvet, Esentepe Camiini yıktı. Yıkıma tepki gösteren halka biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilirken, 30’a yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Vekiller alana sokulmadı…

Mahalledeki yıkıma tepki gösterip gözaltına alınanlar arasında Ankara katliamında hayatını kaybeden Selim Örs’ün kardeşi Yakup Örs’ün de olduğu öğrenildi. Mahalleye gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal da yıkımın olduğu noktaya sokulmadı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica