Sağlık

Diş Plağının doğal yollardan 5 dakikada temizlenmesi

Diş Plağının doğal yollardan 5 dakikada temizlenmesi Zararsız görünse de, plak aslında diş çürümesine ve hatta diş kaybına neden olan şeylerin ilk aşamasıdır. Diş Plağının doğal yollardan 5 dakikada temizlenmesi detaylar haberimizde…

Diş Plağının doğal yollardan 5 dakikada temizlenmesi

Diş Plağı, hem erkekler hem de kadınlar için yaygın bir kozmetik sorunudur. Dişlerin üzerinde biriken yapışkan bir film tabakasıdır. Diş Plağı bir bakteri kitlesi içerir ve eğer tedavi edilmezse, diş eti hastalığına ve ağız kokusuna (kötü nefes) yol açabilir.

Ne yazık ki dişlerinizde plak oluşmasını önlemek için hiçbir şey yapamazsınız. Ancak, plak birikimini önlemek veya azaltmak için evde yapabileceğiniz birkaç doğal tedavi vardır.

“Plak diş çürümesine ve diş kaybına neden olabilir”

Nikotin nedeniyle sigara içenlerde plak birikintileri koyu sarıdır ve aynı şey çok fazla kahve içen insanlar için de geçerlidir. Zararsız görünse de, plak aslında diş çürümesine ve hatta diş kaybına neden olan şeylerin ilk aşamasıdır.

Plak çıkarılması için geleneksel diş prosedürü, derin profilaksi olarak bilinir. Prosedür uygun maliyetlidir, ancak çoğu insan bundan kaçınır çünkü zaman alan bir süreçtir veya birçok insan dişçiye gitmekten hoşlanmaz.

Ayrıca siz de bu gruba aitseniz, evde sağlığınızla ilgili basit ama etkili doğal ilaçları kullanarak diş sağlığınızı nasıl geliştirebileceğinizi bu yazıyı okumaya devam ederek öğrenin.

Evde tedavi için birinci yöntem…

Malzemeler
½ litre su
60 gr. Fındık unu

Hazırlanışı:

Malzemeyi bir tencerede karıştırıp kaynatın. Düşük ısıda 10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diş macununa benzer macunumsu bir karışım elde edeceksiniz. Dişlerinizi ayda iki kez 5 dakika fırçalamak için kullanın.

Evde tedavi için ikinci yöntem…

Malzemeler
½ litre su
2 Fincan Ayçiçek çekirdeği unu
2 adet limonun sıkılmış suyu

Hazırlanışı:

Malzemeyi karıştırmak için bir tencere kullanın, ardından kaynamasını sağlayın ve düşük ısıda bir saat pişirin. Karışımı, dişlerinizi ayda iki kez 5 dakika fırçalamak için kullanın. Dişlerinizde plak ve tartar oluşumunu önleyecektir.

Ağız sağlığınız için uygun ve düzenli diş hijyeni hayati önem taşır. Aşağıdaki ipuçları diş hijyeninizi en uygun seviyede tutmanıza yardımcı olacaktır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica