Bilim-Teknoloji

üniversiteye giriş sınavında LYS-YGS ayrımı kalkıyor

üniversiteye giriş sınavında LYS-YGS ayrımı kalkıyor Üniversiteye giriş sınavında sistem değişiyor. Yeni sistemde LYS ve YGS ayrımı kaldırıldı, baraj puanı devam edecek, 18 olan puan türü ise 4’e düşürülecek. Sınav, tek haftasonunda iki gün içerisinde yapılacak. üniversiteye giriş sınavında LYS-YGS ayrımı kalkıyor detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

üniversiteye giriş sınavında LYS-YGS ayrımı kalkıyor

Üniversiteye giriş sınavında sistem değişiyor. Açıklanan bilgiye göre; YÖK, LYS- YGS ayrımını kaldırdı. Yeni sistemde yükseköğretim programlarına sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil puanları ile girilecek. Baraj puanı yine olacak. 18 puan türü (6 YGS+12 LYS) 4 puan türüne düşürülecek. Temel Türkçe ve Temel Matematik puanları 4 puan türünde de etkili olacak.

Yeni sistemde sınav tek haftasonunda iki gün içerisinde yapılacak

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”nde konuştu. Saraç, üniversiteye girişte yeni sınav sistemi ile ilgili olarak, “Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bir değişiklik de puan türünde olacak. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz” dedi. Saraç, “Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak” diye konuştu.

Külliyemizde sizlerle bir arada olmak, üniversitelerimize güç katmaktadır. YÖK olarak önümüze somut hedefler koyduk. İhtisaslaşma, mühendislik ve temel bilim alanlarına yönelik YÖK planlamaları, YÖKDİL, ALES sınavlarındaki köklü değişiklikler.

Ülkenin geleceği açısından temel bilimler eğitiminde bu yıl doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica