Mustafa Göksel

insanları sömüren dolandırıcı umut tacirleri

insanları sömüren dolandırıcı umut tacirleri Hiçbir Cast ajansı bir kişiden kayıt ücreti alamaz bu yasal değildir. Dürüst bir cast şirketi bir oyuncu adayını kayıt eder donanımına ve malzemesine göre ilgili kategoriye koyar veya almaz. İlk gittiği projedeki alacağı ücretten staj ücreti olarak 50 tl kayıt ücretini kesmek sureti ile alır. insanları sömüren dolandırıcı umut tacirleri yorum/haber– Mustafa Göksel…

insanları sömüren dolandırıcı umut tacirleri

Sevgili arkadaşlar, çok saygıdeğer okurlar… Bu haftaki köşe yazımda insanları dolandırarak; Anadolu’dan gelen çeşitli yerlerden şöhret olacağım hayali ile sanat camiasının merkezi konumundaki İstanbul’a ayak basarak burada dolandırılan, genç arkadaşlarımızın sömürüldüğü; umutlarının çalındığı dolandırıcılık üçkâğıtçılıklara değinmek sürati ile bu konuyu ele alacağım.

Bir çok gariban, üniversiteyi kazanarak gelen gençler veya Anadolu da batmış işi bozulmuş çeşitli sebeplerle işleri bozulmuş; Veyahut taşı toprağı altın denilen klasik tabirle mega şehir olarak gördükleri ama aslında geniş bir kurtlar sofrası olan İstanbul’a büyük hayaller besleyerek geliyorlar. Ben bizim sektörümüzde bu konunun yerine değineceğim. Sanat camiası olarak genellediğimiz genel çerçevenin içerisinde sektörümüz olan dizi sinema, tiyatro; oyunculuk kamera önü olan oyunculuk sektöründe herkesin hayalini süsleyen o kameranın önünde ekranda bir saniye sahi olsa görünme çabası; Ve şöhret olma hayaline giren birçok acemi, cahil, yada toy gençlerimiz, her yaştan vatandaşlarımız maalesef bu sektörün içeriğini bilmeden; tiyatroda bir sahne tozu yutmadan gerekli eğitimleri almadan yada işin iç yüzünü bilmeden, yeteneği olmadan; sistemin nasıl işlediğini bilmeden. Bunları fırsat bilerek bir sürü çakallık yapan hırsız, üçkâğıtçı tarafından dolandırılıyor.

insanları sömüren dolandırıcı umut tacirleri

Örneklerle açıklayacağım bunu İstanbul da bir sürü cast ajansı ve menajerlik şirketi mevcut. Büyük usta sanatçıların devlet sanatçısı unvanı almış, yıllarca devlet veyahut şehir tiyatrolarında oyuncu veya genel sanat yönetmenliği yapmış; manken best model ödülleri bulunan veyahut Türk sinemasına yıllarını vermiş yada; yeni dönemde isim yapmış genç yıldızlar zaten kaliteli olan ve sektörde faaliyet gösteren sayıları 15-20’yi anca bulan menajerlik şirketleri ile çalışmaktadır.

Ana cast (ana karakter üst kadro) çalışıyoruz diyerek kendilerine kayıt olan oyuncu olarak gelen birçok insanı araştırıp gerekli donanımı olmasına; belgelerine yeterliliğine bakmadan kayıt ederek 30 liralık figüranı işe çağıran sete çağıran sömüren cast ajansları mı ararsınız… İnanlardan 100 lira ile 500 lira arası kayıt ücreti alarak onları sömüren dolandıran umutlarını çalan; menajerlik diye sözleşme adı altında evrak imzalatıp bir yere gidemezsin diye tazminat koparmaya çalışan üç kağıtçı firmalar mı ararsınız..! Donanımınız bile olsa bir cast ajansı kayıt olan oyuncuya malzemesine göre yeteneğine ve yaptıklarına donanımına göre kategorilere ayırarak kayıt eder. Hiçbir Cast ajansı bir kişiden kayıt ücreti alamaz bu yasal değildir. Dürüst bir cast şirketi bir oyuncu adayını kayıt eder donanımına ve malzemesine göre ilgili kategoriye koyar veya almaz. İlk gittiği projedeki alacağı ücretten staj ücreti olarak 50 tl kayıt ücretini kesmek sureti ile alır. Boş vaatlerle kandırılan sürüsüyle insanımız mevcut maalesef.

insanları sömüren dolandırıcı umut tacirleri

İstanbul da Mecidiyeköy’ün göbeğinde simit sarayı kafelerde börekçilerde bir sürü insanları facebook dan toplayan elinde iki dosya ile gelip sana şu karakteri veriyoruz… Seni filmde şurada oynatacağız, şu filmi çekiyoruz, başlayacağız vs. gibi vaatlerle insanları kandırıp; oradaki toplantıda masada gelen yenilip içilenlerin hesabı geldiğinde 100-200 vs. liralık faturayı oradaki insanlara kilitleyen ve insanları dolandıran; Veyahut sosyal medyadan internetten birkaç ünlü ismin resmini alıp bir dosyaya koyup filmde bunu oynatıyoruz bunlar var diye kolunun altına koyup sponsor aramaya çıkan. Falanca şehre veya şehirlere gidip ben film çekeceğim diye yok efendim yapımcıyım, yok yönetmenim, yok senarist bilmem ne özellikle film yapımcısıyım diye; insanları dolandıran oralardaki otellerde konaklayarak otellere borç takan, sponsor reklam almaya çalışarak o bölgedeki bazı küçük ölçekteki tüccar; ticaret hane sahiplerini esnafları dolandıran bin türlü sahtekarlıklarla kaçan sayısız hırsız üçkağıtçı ve umut taciri maalesef halkımızın gençlerimizin; üniversitede okuyan öğrencilerimizin bir sürü insanlarımızın hayatlarını söndürmeye vartana kadar dolandırarak mahvetmektedir.

insanları sömüren dolandırıcı umut tacirleri

Arkadaşlar bir sonraki yazımda bunların önüne geçmek insanlarımızı sektördeki dolandırıcı üçkağıtçılardan nasıl kurtulabileceğimizi; Ve insanlarımızın neler yapması gerektiğini ve sektörde bir yerlere gelmenin ne gibi aşamalardan geçilmesi gerektiğini; Ve ne gibi donanımlar gerektiğini Ve de ek olarak, Piyasada hiçbir yeterlilik ve donanıma sahip olmadan kendini dev aynasında görerek bedavadan prim yapmaya çalışan insanları da yazıp; bütün bu çarpıklıkların ipliğini pazara çıkaracağım ve gözler önüne sereceğim. Herkese iyi okumalar sağlıklı ve esen kalın.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica