Raporlar

Gergerlioğlu: “Güngör Arslan Cinayeti Davasını İzledim”

Gergerlioğlu: “Güngör Arslan Cinayeti Davasını İzledim”

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gündemi TBMM’de düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi

Güngör Arslan öldürüldü! Gözler, Av. Ersin Kurt’un bağlantılarına, ihaleyi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi!

6 Eylül günü Kocaeli’deydim. Kocaeli Kandıra Cezaevi Duruşma Salonlarında 19 Şubat’ta öldürülen gazeteci Güngör Arslan cinayeti duruşmasındaydım. Tutuklu 14 sanık yargılandı. İlk duruşmaydı, iddianame Av. Ersin Kurt’un tetikçi Ramazan Özkan’ı bazı kişileri kullanarak cinayeti azmettirdiği yönündeydi ve gördüğümüz Ramazan Özkan ve arkadaşlarının Ersin Kurt isimli azmettirici olarak suçlanan avukat hakkında hiçbir ifade vermeye yanaşmadan, onu bu cinayete iliştirmemeye çalışarak verdikleri ifadeler dikkat çekti! Eski Ülkü Ocakları Başkanı Av. Ersin Kurt; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden birçok ihale almıştı ve Ses Kocaeli Gazetesi Sahibi Güngör Arslan bu ihaleleri yoğun bir şekilde eleştirmişti ve daha sonra aralarında bir tartışma çıktığını öğreniyoruz, ardından Güngör Arslan öldürüldü. Gözler bu ihaleye ve Av. Ersin Kurt’un bağlantılarına, ihaleyi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi ancak tetikçi ve arkadaşları Av. Ersin Kurt’u bu cinayetten uzak tutmaya çalışan ifadeler verdiler!

Güngör Arslan cinayeti davasını duruşmaya giderek yakından takip ettim!

Av. Cahit Çiftçi sanık Ersin Kurt’un banka hesaplarının araştırılmasını istemesine rağmen bu konuda bir araştırma hakim tarafından yapılmadı! Olayın derin bağlantıları olabilir! Cinayet sonrası Kocaeli Ticaret Odası Başkanı ile görüşen Ersin Kurt, neler yapmaya çalışıyordu bunun ayrıntılı bir şekilde anlaşılması için banka hareketlerinin incelenmesi gerekiyordu! Av. Cahit Çiftçi banka hareketlerinin incelenmesi konusunda istekte olmasına rağmen hakim bu konuda bir adım atmadı! Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un cinayet sonrası takipsizlik alan bir tehdit dosyası vardı bununla ilgili bir araştırmayı kabul etti, 4 sanık tahliye edildi ve diğerlerinin tutukluluk halleri devam etti! Biz tabii ki masumiyet karinesini ön planda ele alıyoruz ama bu cinayetin arkasında çok önemli siyasi birtakım kirli ilişkilerin olduğu yönünde iddianameye de yansıyan birtakım iddialar olduğunu da görüyoruz! Bunların ortaya çıkarılması son derece önemli. Kocaeli siyasetini sarsan son derece önemli bir cinayetti ve ardından bu duruşma da son derece önemliydi. Biz de duruşmadaydık, yakından takip ettik. Gün boyu bu duruşma devam etti ve 10 Ekim’ e ikinci duruşma ertelendi.

AK Parti MHP Cumhur Zulüm İttifakı’nın çıkar planları var!

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinin arkasından AK Parti-MHP Kirli Cumhur Zulüm İttifakı’nın birtakım hesaplarının çıkabileceği ihtimali var! Bunların ciddi bir şekilde araştırılması gerekiyor, yargı üzerinde bir baskı ile bu kirli ilişkilerin daha sonra cinayete dönmesi hadisesinin örtbas edilmesini kesinlikle kabul etmedik etmeyeceğiz! Olayı yakından takip edeceğiz. Duruşmaları yakından takip edeceğiz, dosyayı yakından takip edeceğiz! TBMM’den söylüyorum; hiç kimse bu iddianameye yansıyan birtakım kirli ilişkilerin bir gazetecinin bu kirli ilişkileri haber yapması sonrası ortaya çıkan bu cinayetin altındaki gerçekleri hiç kimse örtbas etmeye çalışmasın! Buradan bunu söylüyoruz. Biz meseleyi ahbap çavuş ilişkileri içinde bırakmayacağız ve siyasetin yargıya çok müdahalelerin olduğu bu dönem içinde konuyu yakından takip edeceğimizi de net bir şekilde vurgulayalım. Birileri rahatsız olabilir biz bu Kocaeli siyasetinde dönen kirli ilişkiler, AK Parti MHP Cumhur Zulüm İttifakı’nın çıkar planları üzerinde çalışıyoruz ve birçok söz söyledik ve ardından bu cinayet gerçekleşti!

Hiç kimse AK Parti MHP Kocaeli kirli ilişkiler ağının örtbas edilmesini sağlamaya çalışmasın!

Eski MHP İl Başkanı Aydın Ünlü aylardır, yıllardır biz Aydın Ünlü’nün kendi parti imtiyazı ile nasıl olupta İzmit’in merkezinde çok merkezi ve para kazandırabilecek bir yerdeki cafeyi; Tramvay Kafe’yi nasıl olupta aldığını, hangi planlar ilişkiler içinde aldığını sorduk! Neden sözleşmeye uyulmadığını defalarca sorduk ve sözleşmedeki hususlara riayet edilmediğini de defalarca ispatladık. Ahbap çavuş ilişkileri içinde Aydın Ünlü’ye verilen bu ihalenin akabinde bu eski Ülkü Ocakları Başkanı Ersin Kurt’un azmettirici olarak iddia edildiği bu cinayetin çıkması, bu tür kirli ilişkilerin bir şekilde tablosunun ortaya çıkması son derece dikkat çekicidir! Biz bütün bu ilişkilerin arkasındaki gerçekliği merak ediyoruz! Hiç kimse AK Parti MHP Kocaeli kirli ilişkiler ağının örtbas edilmesini sağlamaya çalışmasın! Biz bunları mutlak surette ortaya çıkaracağız! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde hangi ihaleler hangi usullerle kimlere gidiyor! Kafadan hangi ihalelerin kimlere gittiğinin sorgulanması ve araştırması içindeyiz. Birtakım anlaşmalarla şu anda bile her gün basına yansıyan bir şekilde MHP ve Ülkü Ocaklarında çalışan kişilerin nasıl olupta çeşitli görevlere getirilip oradan kadrolu memur olduklarının haberlerini her gün okumaktayız. Bütün bu ilişkiler ağı içinde en sonunda verilen bir ihale sonrasında birtakım tehditler ve ortaya çıkan bu cinayet görüntüsü gerçekten bir temiz eller operasyonunu gerektirmektedir! Böyle olay bir tetikçinin üstüne yıkılarak geçiştirilmeye çalışılmamalıdır ve biz mahkemede tetikçi ve arkadaşlarının özellikle azmettirici olarak yargılanan Ersin Kurt’u çok dikkatli bir şekilde, çok kuvvetli bir şekilde korunduğunu hissettik, gördük! Ona hiçbir şeyin iliştirilmemeye çalışıldığını net bir şekilde gördük! Biz özetle bu meseleyi yakinen takip edeceğiz!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica