Raporlar

Gergerlioğlu: “Cengiz Topel’de yatırım var hizmet yok”

Gergerlioğlu: “Cengiz Topel’de yatırım var hizmet yok”

Cengiz Topel Havalimanı’nı ziyaret eden YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hizmete hazır olan havalimanında bir an evvel tarifeli uçuşların başlaması gerektiğini söyledi- akarhaber

Ulaştırma Bakanlığı ve Kocaeli Valisine çağrıda bulunan Gergerlioğlu, milli serveti ziyan etmeyin ve bu havalimanına sahip çıkın ifadelerini kullandı

Tarifeli uçuşlar başlamalı!

Cengiz Topel Havalimanını ziyaret eden Gergerlioğlu, “Havaalanımızın uzun yıllar önce yapımı tamamlandı. Fakat tarifeli uçuç yapılmıyor. Meclis’te de bu konuyu gündeme getiriyoruz. Özel ve eğitim uçuşlarında kullanılabiliyor fakat Kocaeli’ne yakın önemli merkezdeki havaalanımız yolcu uçuşlarında kullanılamıyor. Biz bu konuyu önceden de gündeme getirdik. Güzel bir bina yapılmış. Burada çalışanlar da var, fakat ne yazık ki tarifeli uçuş hizmeti verecek firma yok. Sabiha Gökçen havaalanına 1 saat 20 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Bütün firmalar orada hizmet verirken buradan neden uçuş yapmıyorlar anlam vermek zor. Cengiz Topel Havaalanı’ndan; Trabzon’a, Erzurum’a, Diyarbakır’a, yazın Antalya’ya seferler yapılabilir. Mutlaka müşterisi olur” İfadelerini kullandı.

Milli servet ziyan olmasın

1999 yılında yapım halinde olan havaalanının inşasının deprem sebebiyle bir müddet kesintiye uğradığını aktaran Gergerlioğlu, “Cengiz Topel Havalimanı 2011 yılında hizmete açılmıştı. 2013-2014 yıllarında hizmet vermeye başlamıştı fakat sonrasında pandemi araya girince seferler durduruldu ve kesintiye uğrayarak bitirildi. Havaalanının tekrar hizmete açılması gerekiyor. Burada güzel bir bina var. Buraya milli servet dökülmüş. Şu an açık tutuluyor, fakat tarifeli uçuşlar maalesef ki yapılmıyor. Bir an evvel tarifeli uçuşlara açılması gerekiyor. Çünkü, Kocaeli’den, Adapazarı’ndan, Düzce’den Zonguldak’tan buraya uçuş için gelen yolcular olabilir. Fakat, Ulaştırma Bakanlığı bu konuda adım atmıyor” dedi.

Hizmet için hiçbir engel yok

Özel şirketlerin Cengiz Topel Havalimanında hizmete başlamasının vatandaşlara büyük hizmet olacağını belirten Gergerlioğlu, “Kocaeli’ye yakın bir havaalanı olarak, ilimize büyük bir hizmet sunabilir. Kocaeli ve çevre illerini ulaşım açısından rahatlatacaktır. Böylelikle geniş bir bölgeye hizmet verebilir. Havaalanı güzel bir şekilde yapılmış. Pistinde bir sıkıntı yok. Personeller hizmet veriyorlar ama uçuşlar yapılmıyor. Biz bir an evvel burada bir çalışmanın başlaması gerektiğini söylüyoruz. Dışarıda da maalesef bir canlılık yok. Dışarıya da baktığımız zaman şu anda herhangi bir giriş çıkış işlemi yok. İnsanlar yok. Havaalanları maalesef Türkiye’nin birçok yerinde yapılıyor ve zarar edebiliyor. Cengiz Topel havaalanı da böyle şu anda hizmet veremiyor” şeklinde konuştu.

Ulaştırma bakanlığı devreye girmeli

Cengiz Topel Havalimanında hizmetin gerçekleşmesi için Ulaştırma Bakanı’na ve Kocaeli valisine çağrıda bulunan Gergerlioğlu, “Burada Her türlü hizmet bulunmakta. Pasaport, bilet, bagaj kontrolü vb. tüm sistemiyle oldukça güzel bir bina. Buna rağmen hizmete açık değil. Bu yüzden Ulaştırma Bakanı’na ve Kocaeli Valisi’ne tekrar çağrıda bulunuyoruz. Havaalanı bir an evvel uçuşa açılmalı diyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica