Doğa Tarım

Fındığımızı yabancıların tekeline bırakanlar Vatan haini misiniz?

Fındığımızı yabancıların tekeline bırakanlar Vatan haini misiniz? Odabaş; “Türk girişimci fındık bulamadığı için fabrikalarını kapatıyor, iflas ediyor. Devam eden de Fındıktan ürettiği ürünlere zam yapacak, o zaman da fırsatçı ilan edilecek” dedi. detaylar haberimizde…

Fındığımızı yabancıların tekeline bırakanlar Vatan haini misiniz?

Kocaeli sınırları içinde kurulu bulunan MARSİAD genel başkanı Bahri Odabaş, yıllardır dile getirdiği ekonomik kalkınmada, hazırladıkları üç projeye devlet kademesinde muhatap bulamamasından şikayetçi.

Odabaş, muhatabını arayan projelerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Siz, vatan haini misiniz?

Fındığımızı, neden yabancı firmanın tekeline bıraktınız?

Yıllardan beri ülkeyi yönetenlere yüzlerce defa öneri ve uyarılarda bulunduk.

Ülkemize yılda 200 milyar dolar para ve 8 milyon işsizimize istihdam sağlayacak projeler geliştirdik. Başta Tarım ve Sanayi bakanları olmak üzere, başbakanlığından itibaren sayın cumhurbaşkanına bir defa bile ulaşamadık. Gönderdiğimiz proje dosyalarına bir cevap bile alamadık!

Bu projelerden biri de fındıktan yılda 50 milyar dolar para ve 2 milyon kişiye istihdam sağlayacak projeydi!

Bu projedeki önerimiz, 82 Milyonun parasından fındık üreticilerine (oylarını almak için) güya verdikleri destek paralarının sadece % 10 nu Fındığı katma değerli ürüne dönüştüren Türk girişimcilere, Fındığı 15 TL den almak kaydı ile Faizsiz kredi verselerdi, sezonda üretici fındığını 15 TL den satacak, Türk girişimci de bir yılda kullanacağı fındığını aldığı için piyasada hem istikrar olacak ve hem de Çiftçi, Esnaf ve Devlet kazançlı çıkacaktı.

Şimdi ne oldu, Üretici Fındığını 10-12 TL den sezonda sattı. Devletin verdiği destek kilo başına yaklaşık 0.50 kuruş. Tekelci firma Fındığı, 18 TL ye çıkardı. O da şimdilik… yarın 20 TL’yi geçmeyeceğini kimse garanti edemez! Türk Girişimci Fındık bulamadığı için Fabrikalarını kapatıyor. İflas ediyor… Devam eden de Fındıktan ürettiği ürünlere zam yapacak. O zaman da fırsatçı ilan edilecek.

Şimdi de fındık tanzim satışları başlatın da bari TMO nun aldığı fındıkları oradan alarak Türk girişimciler ihtiyacını karşılasın!

Buradan Sayın Cumhurbaşkanına ve Tarım Bakanına sesleniyorum… Eğer azıcık vatan ve Millet sevginiz varsa bizi dinleyin!”

Saygılarımla
Bahri Odabaş
Marsiad Genel Başkanı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica