Siyaset

CHP Derince: “Bugün Kurucu Meclisimizin Doğum Günü”

CHP Derince: “Bugün Kurucu Meclisimizin Doğum Günü”

CHP Derince İlçe Başkanlığı adına açıklama yapan İlçe Başkan Yardımcısı Kardelen Beytaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 23 Nisan 1920’de açılan Meclis Ulusal Kurtuluş Savaşı yönetmiş tek meclis olması sebebiyle Gazi Meclis unvanı da taşımaktadır.

Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı Meclis yetkisine dayanarak vermesi, savaşı yürütürken sadece milletten güç alması, iradesini temsil eden meclise dayandırması ve savaşı zafere ulaştırması, ulusal egemenliğin millete ait olduğunu tüm dünyaya kanıtladığı gibi Cumhuriyetin ve demokrasinin de habercisi olmuştur.

“Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır” diyerek; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en anlamlı gününü çocuklara armağan eden Büyük Önder’in bu mirasının anlamı ve değeri Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil eden her birey için çok büyüktür.

Çocuklarımıza yeniden aydınlık bir ülke bırakmak, toplumsal değerlerimizi yükseltmek ve geliştirmek hedefiyle çalışma azmimizi sürdürüyoruz.

Cumhuriyeti sürdürmek ve yükseltmek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni yeniden egemen kılmak, bu Cumhuriyetin çocukları olarak bizlerin görevidir.

Bu bilinç ve kararlılıkla, Geleceğimizin ışıklarına Ata’sının armağanı olan; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica