Mustafa Göksel

Bilgisi olanın yetkisi yok Yetkisi olanın bilgisi yok

Bilgisi olanın yetkisi yok Yetkisi olanın bilgisi yok Deniz seki’yi kabul edebilirim ki 1996 dan beri 22 yıldır pop müziğinde bir uzun geçmiş ve deneyim ile orada olabilir ki olması iyide olur. Bülent Ersoy gibi bir usta ismin gidip rast makam bir Batı Elvis Presley şarkısı okuyup rezalete dönüştürmesi… Bilgisi olanın yetkisi yok Yetkisi olanın bilgisi yok yorum/haber

Bilgisi olanın yetkisi yok Yetkisi olanın bilgisi yok

Arkadaşlar hani derler ya yabancı insanlara bile Türkiye’nin en büyük sorunu nedir diye. Ben kendi adıma hep ‘’Bilgisi olanın yetkisi yok, yetkisi olanın bilgisi yok’’ derim doğal olarak. Şimdi bunu genelleyerek söylüyoruz fakat konumuzla ilgili kısmına geleyim.

Uzun bir aradan sonra 5. Jenerasyon popstar yarışması yeniden başladı. Bir kere tarz olarak popstar şeklinde başladığında pop, Rock veyahut özgün müzik anlamında oldu… Eyvallah kabul ettik, sonra iki kere yapıldıktan sonra popstar alaturka olarak üçüncüsü yapıldı ve burada alaturka diye tabir ettiğimiz Türk sanat müziği, arabesk ve halk müziği dallarında ismine uygun bir şekilde gerçekleşti. Bu en son dönemde bir jüri olarak baktığınızda Bülent Ersoy Türk sanat Müziğinde duayen Türkiye deki en müthiş ses aralığı ve oktava sahip sanatçımız anladık.

“Popstar özelliği nerede kaldı?”

Armağan Çağlayan popüler kültürün önemli isimlerinden birisi olarak da olsa o jüri de yıllarca ne amaçla durur anlamam. Can Bonamo nun müzikte profesyonel ne geçmişi var ona da aklım ermez. Deniz seki’yi kabul edebilirim ki 1996 dan beri 22 yıldır pop müziğinde bir uzun geçmiş ve deneyim ile orada olabilir ki olması iyide olur. Bülent Ersoy gibi bir usta ismin gidip rast makam bir Batı Elvis Presley şarkısı okuyup rezalete dönüştürmesi… Ki okuduğu parça Last Love Never… Ayrıca popstar diyerek isimlendirdiğiniz bir yarışmada arabesk, Türk sanat müziği, Halk müziğini içine sokarsan nerede adı gibi popstar özelliği, nerede kaldı?

Popsatarın duayenleri...
Popsatarın duayenleri…

“Hepsi Pop Müziği’nin duayenleri”

Bunu bir örnekle açıklayayım 1995 yılında Türk müzik dünyasında ses getiren bir popshow 95 isimli şarkı, müzik yarışması yapılmıştı. Jüri de doksanlı yıllara damga vurmuş dönemin ünlü yıldızları ki hepsi Pop Müziği’nin duayenleri. Başta Mega starımız Tarkan, Kenan Doğulu, Mustafa Sandal ve Yonca Evcimik gibi hepsi değerli sanatkarların oğlu, torunu veyahut değerli ustalarla yetişmiş isimler… Ama Pop tarzını temsil eden bir jüri ve o tarzın yarışmacıları ile alanına göre hitap etmişti. Yarışmanın sonucunda da Deniz Seki o yarışmanın birincisi olarak çıkardığı albümle dünyamıza girerek müzik ve sanat camiasında yerini almıştı.

Belirli bir alanda ustalaşmış olmak o insanı en iyi yapmaz. İşte bu nedenledir ki ülkemizin en büyük sorununu anlatırken bilgi yetki meselesi bu yüzden önem arz eder. Gerçek manada işini yapan alanında ustalaşmış gerçek sanatçıların önünde saygı ile eğiliyoruz ve ellerinden öpüyoruz. Herkes işini yapsın ki yapılan işler yararlı olsun. Herkese iyi okumalar diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica