RaporlarSiyaset

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandı (3’üncü bölüm)

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandı… Hürriyet; “Her giydirdiğimiz billboard için ayrı faturalandırıyorlar. Belki ben daha uygun fiyata bunları yaptıracağım. İhaleler açısından bunlar tartışılır” dedi. detaylar haberimizde…

Arpalığa döndürülmüş İzmit belediyesinin israfları açıklandı

“Belediye reklamlarını Şevval Oruçlar’ın firmasına bağlamışlar”

“İhsan Ticaret… bildiğim kadarıyla AK Partili Şevval Oruç’ların firması. Bu firma ile bize bilboardu metrekaresi 16 TL’den giydirilmesi için anlaşma yapılmış. Bir yıl için bu firmadan başka yere yaptıramıyoruz. Her giydirdiğimiz billboard için ayrı faturalandırıyorlar. Belki ben daha uygun fiyata bunları yaptıracağım. İhaleler açısından bunlar tartışılır. Ben Sayıştay denetçisi değilim ama belki de böylesi daha karlıdır. Ben ahkamda kesmiyorum ama hep aynı kişilere birileri para kazansın başkasına iş gitmesin diye yapılmış iş ve işlemler. En azından doğrudan alımlarda bunları yapabiliriz.

“Bunlara onay verilirken içleri sızlamadı mı?”

300 adet nevresim, yorgan gibi şeylere 31 bin TL verilmiş. Üniversite hastanelerinde koruyucu materyaller bile hasta tarafından alınır, ama bu adamların yorganlarını bile belediye almış. Ben bunları okuyunca lanet olsun dedim. Ben açlık yaşadım… çok zor koşullarda yaşadım… paranın nasıl kazanıldığını iyi bilirim. Şunlara onay verilirken hiç mi içleri sızlamadı merak ediyorum. Gerçekten yiyecek ekmek bulamayan insanlar akıllarına gelmedi mi acaba? 117 ekran TV’ye 25 bin TL vermişiz. Fitness aletlerini bile biz almışız. TÜGVA yaz okulu gösterisi için gösteri sunumu almışız. Onlara hizmet verip gösteri yapmaları için hizmet almışız. Kitap alımlarında, mecliste gündeme getirdiğim yazarın, sapıkça yazılarının olduğu kitapları alıp bunlara destek sağlamışlar. Bu adama kadının nasıl dövüleceğini anlattığı kitaplarını alarak destek vermişler.

“Proje işleri Sibel Gönül’ün firmasına verilmiş”

Tepeköy’de bir yurt ve Bekirdere’de Nebi Güdük ismi verilmiş bir yurt var. Bunları tahsis etmişiz, hem de koşulsuz şartsız. Belli yerlerin anahtarı bile yok bizde. TÜGVA için 3 Milyonluk bir bina yapmışız. Ensar için 132 bin TL, İlim Yayma İçin 173 bin, İHH’ya 67 bin TL’lik yardım yapmışız. Tepeköy’de öğrenci yurdunun proje çizim işini de Sibel Gönül’ün firması yapmış. Burada bu kadar mimar var proje çizim işini bile dışarıdan almışız. Detaylı olsa sistemimiz yetmese anlarım ama en ufak şey de dışarıdan alınmaz. Sadece çizim 33 bin TL. Bizdekilere proje çizdirmeyip sadece kontrol yaptırmışız.

“7 milyon TL cemaatlere harcanmış”

Sibel Gönül’lerin firmasına Serdar Mahallesinde 33 bin TL’lik düğün salonun projesi çizdirilmiş. Total olarak 6 milyonu aşan 7 milyona varan rakamlar var. 4 milyona yakını bina maliyetleri… o binaları geri alacağız ve kullanacağız. Bu değişim olmasaydı bu kadar miktara yaptırılmış binalar koşulsuz şartsız bu yapılara verilecekti, bu para harcanmış. 2 milyona yaklaşan vakıflara cemaatlere harcanıp havaya giden para var. Yurtları boşaltmaları için süre tanımayacağız hemen gidip kilitlerini değiştireceğiz. Onlar boşalttıktan sonra nasıl kullanılacağına bakacağız. İlk olarak da Nebi Güdük’ün gidip kilitlerini değiştireceğim” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica