Mustafa Göksel

2019 başında iki usta çınarı sonsuzluğa uğurladık-2

2019 başında iki usta çınarı sonsuzluğa uğurladık-2 2018 yılını noktalarken sanat camiamızda kaybettiğimiz ustaların yanında kayıplarımız yaprak dökümü şeklinde 2019’un ilk ayında da devam etti maalesef. yorum/haber

2019 başında iki usta çınarı sonsuzluğa uğurladık-2

Erdoğan Sıcak…

Sevgili arkadaşlar, çok değerli okurlar: Sizlere bu hafta geçen haftanın yarım kalan acımın devamını getireceğim. Yalçın Menteş üstadımızın yanı sıra usta sanatçı Erdoğan Sıcak üstadımızı da kaybettik.
Değerli usta Tiyatro ve Dizi, Sinema Sanatçımız Erdoğan Sıcak amcamız…

Büyük çınar Erdoğan Sıcak…

2019 başında iki usta çınarı sonsuzluğa uğurladık-2
Erdoğan Sıcak Tiyatronun büyük ustası…

Büyük usta Erdoğan Sıcak amcamız’da birçok sanatçı duayenimiz gibi İstanbul Bakırköy’de Zuhuratbaba çocuğudur. 1940 yılında İstanbul Bakırköy’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Bakırköy’de tamamladı. Eğitimini gazetecilik üzerine aldı. Gazetecilik üzerine eğitimine devam ederken Tiyatro çalışmalarına hız verdi.

1959 yılında Haldun Dormen’in tiyatro okulunda eğitim aldı. Bunun meyvesini yıllar geçtikçe daha iyi aldı. Uzun yıllar Devlet Tiyatrosu çalışmaları bir yana; bir çok Özel tiyatrolarda Oyuncu ve Yönetmen olarak çalıştı. 70’li yıllardan itibaren Televizyon yayınlarının başlaması ile birlikte önce TRT’de ve daha sonra birçok özel Televizyon kanallarında yayınlanan bire sürü Televizyon dizilerinde eşsiz karakterleri canlandırdı ve önemli roller üstlendi.

Cenazesi Bakırköy den kaldırıldı

1962/1963 sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve Yönetmeni Saim Alpago’nun İstanbul’da kurduğu topluluğa sınavla alınarak profesyonel Tiyatro yaşamına başlamış oldu. Bu arada birçok Reklam Filmi ve Uzun Metrajlı Sinema Filminde yer aldı. İngiliz, Fransız, Alman, Japon ortak yapımı filmlerde farklı karakterler çizdi. 1959 yılından bugüne kadar Birçok Televizyon dizilerinin senaryolarını yazdı. Ve kendi kaleminden çıkan birçok tiyatro eserini sahneledi. Ödül almış mizah hikayeleri, şiirleri ve şarkı sözleri de vardır.

Sanat kariyerinin yanında Sivil Toplum alanında da çalışmalar yaptı. Erdoğan Sıcak amcamız BASAD Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nin de kurucusu olarak baş kurucular arasında yer almaktadır. Burada da uzun yıllar çalışmaları olmuştur. Bakırköylü Sanatçılar Derneğinde kendi hazırladığı ve kitap olarak ta basılmış olan ‘Yetişkinlere Tiyatro Pratiği’ özel hobi programını uygulayarak; yetişkinlere tiyatro eğitimi verdi ve yönetmenliklerini yaptı.

Büyük usta Erdoğan Sıcak geçirdiği KOAH hastalığı dolayısı ile bir süredir yoğun bakımda tedavisi sürüyordu. 12 Şubat 2019’da bu hafta vefat ederek Hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi Yedikule mezarlığına defnedildi. Cenazesine Bakırköylü Sanatçılar Derneği ve Bakırköy Belediyesi Tiyatrolar Müdürlüğünden birkaç arkadaşı ve sanat camiasından birkaç dostu dışında kimseler katılmadı ve büyük vefasızlık yapıldı. Ardından bir çok eserler ve miraslar bırakan büyük ustaya bizde yüce Mevladan rahmet diliyoruz.

Erdoğan Sıcak amcamızın yer aldığı bazı projelere göz atalım

Ustalar eserleriyle ölümsüzleşirler…

Kaynanalar (Sinema Filmi)
Kuruntu Ailesi (Tv Dizisi)
Milyarder (Sinema Filmi)
Muhsin Bey (Sinema Filmi)
Uzaylı Zekiye (Tv Dizisi)
Ah Şu Komşularımız (Tv Dizisi)
Vatandaş Ahmet Efendi (Tv Dizisi)
Bizim Mahalle (Tv Dizisi)
Hastane (Tv Dizisi)
Hoş Memo (Tv Filmi)
Merhamet (Tv Dizisi)
Rabia (Tv Dizisi)
Üçüzler (Tv Dizisi)
By Kamber (Tv Dizisi)
Gurur (Tv Dizisi)
Mutlu Güller (Tv Dizisi)

****

Çılgın Bediş (Tv Dizisi)
Acı Günler (Tv Dizisi)
Deli Divane (Tv Dizisi)
Hicran (Tv Dizisi)
Dikkat Bebek Var (Tv Dizisi)
Tatlı Hayat (Tv Dizisi)
Ekmek Teknesi (Tv Dizisi)
Zor Baba (Tv Dizisi)
Cennet Mahallesi (Tv Dizisi)
Gizli Dünyalar (Tv Dizisi)
Arka Sokaklar (Tv Dizisi)
Hatırla Sevgili (Tv Dizisi)
Zor Baba (Tv Dizisi)
Ruhsar (Tv Dizisi)
Marziye (Tv Dizisi)

****

Yeni Bir Yıldız (Tv Filmi)
Ayrılsak ta Beraberiz (Tv Dizisi)
Cennetin Çocukları (Tv Dizisi)
Karadağlar (Tv Dizisi)
Memur Muzaffer (Tv Dizisi)
Pis Yedili (Tv Dizisi)
İşler Güçler (Tv Dizisi)
Medcezir (Tv Dizisi)
Şevkat Yerimdar (Sinema Filmi)
Yeşil Deniz (Tv Dizisi)
Kırgın Çiçekler (Tv Dizisi)
Paramparça (Tv Dizisi)
İstanbullu Gelin (Tv Dizisi)
Aşk ve Mavi (Tv Dizisi)
Şahsiyet (Tv Dizisi)

Biraz göz atarak iki büyük ustamızı da sizlere 2 bölüm halinde hasbel kader anlatmaya çalıştım. Bizde hem Yalçın Menteş abimize hem de Erdoğan Sıcak amcamıza yüce Allah’tan rahmetler diliyoruz. Nurlar içinde yatın. Hepinize bilinçli ve miraslardan nasihat alacağınız okumalar diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica