Siyaset

Yusuf Akar: “Tek adam düzenini ortadan kaldıracağız”

Yusuf Akar: “Tek adam düzenini ortadan kaldıracağız”

Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti listelerinden Kocaeli 11’inci Sıra Milletvekili Adayı olan Yusuf Akar, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyumuzu tek adam gitsin diye kullanacağız, milletvekili seçimlerinde ise Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğiz” dedi – akarhaber

Emek Partisi (EMEP) Gebze Eski İlçe Başkanı ve Çayırova Belediyesi’nden emekli belediye işçisi Yusuf Akar, Yeşil Sol Parti’nin Kocaeli 11’inci sıra milletvekili adayı. Seçim çalışmalarını Gebze, Darıca ve Çayırova bölgesinde sürdüren Akar, işçilerle yan yana geliyor, ev ziyaretlerinde bulunuyor.

“HEP BİRLİKTE HESAP SORACAĞIZ”

Darıca’da emekçi bir aileye misafir olan Akar, burada ülke ekonomisine dair konuştu. “Çocuklarının geleceği için kaygılanmayan hiç bir aile yok” diyen Akar, “Umudu büyütmemiz lazım. Bu tek adam yönetimini yenebilmek bütün güçlerimizi birleştirmeliyiz. Biz sadece oy istemiyoruz sizlerden, işimiz ve aşımız için birlikte mücadele edelim diyoruz. Bu süreçte birlikte mücadele ederek tek adam rejimi bertaraf edebiliriz. Ama aynı zamanda Millet İttifakına karşı da güçlü bir muhalefet göstermeliyiz” dedi. Öğrenciyi, hastayı müşteri gören anlayışın eğitim ve sağlığı da bitirdiğini aktaran Akar, “Gençlerimiz artık yurtdışı hayali kuruyor. İnsanlar eskiden hastanede kuyruktaydı evet ama şimdi bırakın kuyruğu, sıra bulamıyoruz. Ülkeyi bu hale getiren AKP’den hesabı hep birlikte soracağız” diye konuştu.

“İNSANLAR ARTIK İLLALLAH ETTİ”

Gerçekleştirilen ev ziyaretinde söz alan bir emekçi, “Ben ataması yapılmayan bir öğretmenin, özel bir dershanede çalışıyorum. Çocuklarla bazen sohbet ediyoruz ama hepsi umutsuz, hepsi gelecek kaygısı yaşıyor. ‘Okusam ne olacak ki’ diyen gençlerin sayısı arttı. Ben asgari ücretin üstü alıyorum ama devlette sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler çok daha kötü durumda çalışıyor, asgari ücret dahi alamıyor” dedi. Bir başka kadın emekçi ise, “İnsanlar artık illallah etti. Daha önce AKP’ye oy vermiş kadınlar da söylüyor artık. Soğanın kilosu olmuş 30 lira, onların da canı yandı bu dönemde. Ben geçen sene 100 liraya pazarını yapıyor, her şeyi alıyordum ama bu sene 100 liraya hiç bir şey alamıyoruz, yetmiyor. Bunu bütün herkes görüyor, herkes yaşıyor” dedi.

“SEÇİMLER ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Darıca’da bir başka ev ziyaretinde bulunan Akar’a EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da eşlik etti. Burada konuşan Erkan, “Sermayenin önünü açan kararları kim verdi bugüne kadar? 200 bin işçinin grev hakkını kim elinden aldı? Bütün ücretleri kim asgari ücret seviyesine indirdi? Bunların hepsini yapan bu iktidarın kendisi. Artık ‘Kral çıplak’ demeyi daha yüksek sesle söylememiz ve taleplerimiz etrafında yan yana gelmemiz lazım” dedi. 14 Mayıs seçimlerinin önemli bir fırsat olduğunu aktaran Akar ise, “Bu tek adam düzenini ortadan kaldırmak için bu seçimler önümüzde fırsat. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyumuzu tek adam gitsin diye kullanacağız, milletvekili seçimlerinde de Emek ve Özgürlük İttifakı’na, Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğiz” diye konuştu.

Ev halkından bir emekçi ise, “Bu adam gitsin diyoruz artık. İkinci tura kalmamalı bu seçim. Muharrem İnce de seçimler ikinci tura kalsın diye kullanılıyor” dedi. Önceden MHP’ye oy verdiğini söyleyen bir başka emekçi ise, “Artık insanlar özgürlük istiyor, geleceğinden endişe duyuyor. O yüzden ben de bu yönetimin değişmesini istiyorum artık, yeter” diye konuştu.

“BİRLİKTE TEK ADAM İKTİDARINI YIKACAĞIZ”

Çayırova’da Yeşil Sol Parti’nin seçim irtibat bürosu açılışında konuşan Akar, “Ben bu sene Ocak ayında Çayırova Belediyesi’nden emekliliğe ayrıldım. Buradaki seçim irtibat bürosunun açılışında bulunmak benim için ayrı bir önem kazanıyor. İşçi adayları sadece Emek ve Özgürlük İttifakında görebilirsiniz. Yeşil ve Sol Parti de çok önemli bir birleşim olarak ortaya çıktı. İşimiz için, ekmeğimiz ve geleceğimiz için mücadele edeceğiz. 14 Mayıs seçimlerinin öncesinde 1 Mayıs var. 1 Mayıs’ı Gebze’de, Gebze Sendikalar Birliği öncülüğünde kutlayacağız. Güçlü bir şekilde ‘Nan kar azadi’ diyeceğiz. Kadınlar da ‘Jin jiyan azadi’ diyecek ve birlikte tek adam iktidarını yıkacağız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica