Genel

YSK İstanbul seçimlerinde yenileme kararı verdi

YSK İstanbul seçimlerinde yenileme kararı verdi… AKP ve MHP‘nin itirazlarını değerlendiren YSK kararını verdi. AKP ve MHP‘nin YSK temsilcileri İstanbul‘da seçimlerin YSK Başkanına rağmen 7’ye karşı 4 oyla iptal edildiğini duyurdu.

YSK İstanbul seçimlerinde yenileme kararı verdi

YSK, İstanbul seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili görüşmesini karara bağladı. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi.

AKP ve MHP‘nin itirazlarını değerlendiren YSK kararını verdi. AKP ve MHP‘nin YSK temsilcileri İstanbul’da seçimlerin YSK Başkanına rağmen 7’ye karşı 4 oyla iptal edildiğini duyurdu.

Buna göre, 31 Mart seçimlerini iptal eden YSK‘nın alacağı karara göre seçimin 23 Haziran tarihinde yenilenmesi düşünülüyor.

YSK‘nın oy çokluğuyla vermiş olduğu bu kararın alınmasına etkili olan itirazın, sandık kurulu başkanlarının kamu görevlileri olmayanların atanması olduğu söyleniyor.

YSK başkanı yenilenmemesi yönünde oy kullanırken YSK‘nın diğer üyeleri arasından 7 üye seçimlerin yenilenmesi yönünde oy kullandı.

İstanbullu 23 Haziran 2019 pazar günü yeniden sandık başına gidecek.

Son alınan bilgilere göre, itirazın ana merkezi olan Maltepe ve Büyükçekmece ilçelerinde seçim yenileme kararı alınmazken sadece büyükşehir seçimlerinin yenilenmesi isteniyor.

YSK‘nın emsal teşkil eden kararına göre Ekrem İmamoğlu‘na verilen mazbata geri alınacak.

23 Haziran’a kadar İBB Başkanlığına, İstanbul Valiliği tarafından atanacak bir vali yardımcısının vekalet edeceği öğrenildi.

YSK tarafından iptal edilen Keskin seçimlerinde mazbata iptal edilmiş ve Vali yardımcısı yönetiminde seçimlerin yapılmasına karar verilmişti.

Ayrıntılar geliyor

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica