Genel

Yıldızlı: ‘Evde kalsak bile emek ve hak mücadelemiz sürecek’

Yıldızlı: ‘Evde kalsak bile emek ve hak mücadelemiz sürecek’ … Bu yıl 1 Mayıs’ı hem virüs salgını, hem de ekonomik zorluklarla karşılayan tüm emekçiler için sesimizi daha da yükselteceğiz” dedi. detaylar haberimizde…

Yıldızlı: ‘Evde kalsak bile emek ve hak mücadelemiz sürecek’

CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Yıldızlı yaptığı açıklamada, “Emekçinin antidemokratik uygulamalarla diken üstüne yaşamak zorunda bırakılmasına ne bugün ne de yarın susmayacağız” dedi.

Covid-19 uyarısı…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak adlandırılan İşçi ve Emekçi Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı. Covid-19 salgını ile meydanlarda olamayacaklarını ifade eden Yıldızlı, “Yarattıkları krizin bedelini ödetilmeye çalıştırdıkları her emekçinin antidemokratik uygulamalarla diken üstüne yaşamak zorunda bırakılmasına ne bugün ne de yarın susmayacağız” diye konuştu.

“Evde kalsak bile emek mücadelemiz sürecek”

Başkan Yıldızlı yaptığı açıklamada, “Covid-19 salgını nedeniyle salgının etkilerini azaltmak ve yayılımının önüne geçmek amacıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmek adına, 1 Mayıs İşçi Bayramında meydanlarda olamayacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, yine tüm emekçilerle hep birlikte haykırmaya devam edeceğiz. Evde kalsak bile emek, ekmek ve hak mücadelesini elbette devam ettireceğiz. Bu yıl 1 Mayıs’ı hem virüs salgını, hem de ekonomik zorluklarla karşılayan tüm emekçiler için sesimizi daha da yükselteceğiz” ifadelerine yer verdi.

“İşten çıkartılmalar yasal hale geldi”

İktidara sorular yönelten Yıldızlı; “Geçtiğimiz zor günlerde işine son verilen emekçilerin kira, fatura ve kredi borçları ne olacak? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağına rağmen, milyonlarca genç çalışan bu yasaktan muaf tutuldu. Bu gençlerin hakları nerede? Sözde işten çıkarmalar yasaklanırken ücretsiz iznin önü açıldı. İşverene 2 bin 943 lira ödemesi koşulu ile işten çıkarmalar yasal hale geldi. Ücretsiz izne gönderilecek işçilerin sofrasına bu mübarek ayda kim aş koyacak? Bu konuların takipçisi olacağız.

“Ne bugün ne de yarın susmayacağız”

Emek sömürüsünden tutun da çocuk işçilere, kadın işçilerin yaşadıklarından tutun da, iş kazalarında kaybettiğimiz emekçilerin haklarına kadar her konuda söylemlerimizi ve işçi sınıfının taleplerini haykırmaya devam edeceğiz. İşsiz kalan, hukuksuzlukla güvensiz bir ortamda yaşamaya mecbur edilen, yarattıkları krizin bedelini ödetilmeye çalıştırdıkları her emekçinin antidemokratik uygulamalarla diken üstüne yaşamak zorunda bırakılmasına ne bugün ne de yarın susmayacağız.

“En büyük sorumluluktur”

İşçilerin, emekçilerin kazanılmış haklarını korumak ve daha güzel adil paylaşımın olduğu, demokratik, barış ve kardeşlik dolu bir gelecek istiyorsak bugün ille de meydanlarda olmamıza gerek yok. Bu 1 Mayıs’ta daha güçlü, örgütlü durmak, taleplerimizi her platformda haykırmak, hepimizin omuzlarındaki en büyük sorumluluktur. CHP Kocaeli olarak birliğimizi, mücadelemizi ve dayanışmamızı tüm gücümüzle bulunduğumuz her yerden göstereceğiz.

“Güzel günlerin yakın olduğu inancımla yaşasın 1 Mayıs”

Şimdi bu bilinçle, herkesi bu mücadeleyi sürdürmeye, yeniden halaylar çekeceğimiz günler gelene kadar ‘Haklıyız Kazanacağız’ diyen nasırlı ellerin, kömür karası gözlerin yanında olmaya davet ediyorum. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağımız güzel günlerin yakın olduğuna duyduğum inançla diyorum ki ‘Yaşasın 1 Mayıs’…” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica