Bilim-Teknoloji

Vali Seddar Yavuz’un Liselere Geçiş Sınavı Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un Liselere Geçiş Sınavı Mesajı … Yavuz, “Neden çalışıyoruz, niçin başarılı oluyoruz, niçin başarılı olmak istiyoruz sorularını da doğru cevaplamamız gerekmektedir” dedi. detaylar haberimizde…

Vali Seddar Yavuz’un Liselere Geçiş Sınavı Mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz LGS sınavına katılacak olan öğrencilere başarı dileklerini sunan bir mesaj yayınladı.

Yavuz, yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Öğrenciler; geçen yıldan bu yana ülkemizi de etkisine alan koronavirüs nedeniyle okullarımız kapalı olsa da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Öğretmenleriniz tarafından verilen uzaktan eğitimlerle sizler bu sınava hazırlandınız.

6 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı için ilimiz genelinde 357 okulumuzda 2.692 salonda, 28.835 öğrencimiz sınava girecek olup, 7.169 öğretmen ve personel görev yapacaktır. Sınav Merkezi olan okullarımıza yeteri kadar dezenfektan ve maske dağıtımı yapılmak suretiyle her türlü sağlık, hijyen; güvenlik ve ulaşım konularında gerekli tedbirler Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımız tarafından alınmıştır. Tüm hazırlıklarını tamamlayan okullarımız sınava girecek öğrencilerini beklemektedir.

Liselere Geçiş Sınavı sözel ve sayısal olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilecektir. Birinci bölüm 09.30’da başlayacak ve 10.45’te sona erecek, ikinci bölüm ise 45 dakikalık aradan sonra 11.30’da başlayıp 12.50’de sonlanacaktır.

Sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında; 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulundurulacaktır.

Sınava girecek öğrencilerimizin sınav yerlerine toplu taşıma araçlarıyla gidecek olmaları halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gidilmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını 06 Haziran 2021 Pazar günü 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaklar ve öğrencilerine okul bahçe kapısına kadar eşlik edebileceklerdir.

Sınava büyük bir azim ve gayretle hazırlanan sevgili öğrencilerimize; başarılı olmanın sadece sınavlarda en yüksek puanı almak ve bütün soruları çözmek değil, aslında bir ülkü ve ideali paylaşmak olduğunu da hatırlatmak isterim. Neden çalışıyoruz, niçin başarılı oluyoruz, niçin başarılı olmak istiyoruz sorularını da doğru cevaplamamız gerekmektedir. Aksi takdirde başarılar sürdürülemez olabilir. İnşallah hem ailenize, hem ülkemize, en önemlisi de kendinize faydalı insanlar olmanızı bekliyoruz. Çünkü kendisini sevmeyen, çevresine faydalı olmayan başarılar kalıcı başarılar olamaz. Öncelikle kendinizle gurur duymanızı, sonra da çevrenizle ve ülkenizle barışık bir yaşam tarzı oluşturmanızı temenni ediyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle, öğrencilerimizin yetişmesinde emek veren çok değerli idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, LGS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyor, Sınavda görev yapacak tüm yönetici, öğretmen ve görevlilere kolaylıklar diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica