Genel

Usta Ressam Yaşar Tosun’u kaybettik

Usta Ressam Yaşar Tosun’u kaybettik

Kocaeli sanatına Resim ve Karikatür anlamda çok büyük emeği olan ve bir sürü talebe de yetiştirmiş duayen Karikaturist sanatçı Yaşar Tosun’u kaybettik

Türkiye’nin eski Tiyatro ustalarından ve Yaşar Tosun tiyatrosu sahibi dünyaca ünlü karikatürist Gölcük’te tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımda rahmetli oldu.

Kariyerindeki ödülleri de ardından miras bırakan usta sanatçı vefatı ile herkesi derinden üzdü.

Yaşar Tosun kimdir?

1946 yılında Yazlık Beldesi’nde dünyaya gelen, Gölcük’ün uluslararası karikatür sanatçısı Yaşar Tosun’un çizdiği ilk karikatürleri, lise öğrenimini gördüğü ilk yıllarda İzmit’te yayınlanan İzmit İstiklal Gazetesi’nde yayınlandı. Yaşar Tosun 1961 yılında İstanbul’da yayınlanan Hergün Gazetesinde karikatürist olarak çalışmaya başladı. Burada çalışırken İstanbul Belediyesi şehir tiyatrolarına girdi ve çocuk oyunların da rol aldı. O yıllarda tiyatro sanatçılarının Yeşilçam filmlerin de oynaması moda haline geldiğinden, 6 kadar Yeşilçam filminde rol aldı. Bir süre sonra kendi adında bir tiyatro kurdu, turnelere katıldı. Uzunca bir süre karikatür ve tiyatro sanatını birlikte yürüttü.

22 saniyede 2.lik ödülü

1966 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlene portre karikatür çizme yarışmasın da 21 saniyede çizdiği portre karikatür ile yarışmanın ikincilik ödülünü kazandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica