Siyaset

Uğur Mumcu’nun Faili Nato’dur!

Uğur Mumcu’nun Faili Nato’dur!

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 31 yıl önce NATO Gladyosu’nun katlettiği vatansever aydınımız Uğur Mumcu’nun evi önünde anma töreni düzenledi- akarhaber

Anmaya Uğur Mumcu’nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, Uğur Mumcu’nun yeğenleri Evren Mumcu ve Baran Ateş de katıldı. Anmada Av. Ceyhan Mumcu, TGB Genel Sekreteri Barış Dikmen ve Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Tahsin Murat Demirbaş konuşma yaptı. Konuşmalarda Uğur Mumcu’yu katledenin NATO olduğu ve onun mirasının Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde yaşadığı vurgulandı.

“UĞUR’U TGB VE VATAN PARTİSİ İLE ANIYORUM”

Avukat Ceyhan Mumcu, kardeşi Uğur Mumcu’yu anlatırken, “Ben her yıl Uğur’u TGB ile anıyorum. Niçin TGB ile andığımı bugünkü dün TBMM’de yapılan NATO oylamasını izlerseniz çok iyi anlayacaksınız” dedi. İsrail’in Gazze’deki saldırılarında şehit olan gazetecileri anan ve Filistin halkına başsağlığı dileyen Mumcu konuşmasında şunları söyledi:

“Uğur, Atatürk’ün tam bağımsızlık ve anti emperyalizm mücadelesinin veraset belgesine sahip çıkma gayreti içinde yaşadı. 25 yaşında bu davaya girdi ve 50 yaşında emperyalizmin ve ABD’nin Türkiye ve insanlık üzerinde oynamak istediği oyuna engel olduğu için yok edildi. Ama o yıldan bu yana 30 yılda, tek gazetecidir ki ölüm anı ve sonraki günlerde hep anılır. Bir de talepte bulunulur. ‘Kim yaptı ortaya’ çıksın diye. Yargı ve devlete o kadar baskı ve tazyik yapıldı ki sonunda tetikçiler çıktı. Ama azmettirenler hala bilinmiyor. Onlar için soruşturma yapılmıyor. Hukuk tam çözmemişse bile tarih olayları çözüyor. Uğur Mumcu’ya en yakın siyasi topluluk bugün TGB’dir, Öncü Gençlik’tir, Vatan Partisi’dir. Onu aslına en uygun şekilde anarak üzerlerine düşeni yapıyorlar. İşte onu anmanın, onu katledenlere tepki koymanın yolu NATO’ya ‘Hayır’ demekte.

Bu yıl dünyada en çok gazetecinin öldürdüğü bir yıl oldu. Gazeteciler ölümünde rekora gidildi. O gazetecileri öldürenler, onları gazeteci olduğu için değil, Filistinli olduğu için öldürdük diyerek pervasız bir soykırımın faili olmaktan çekinmiyorlar. Ben de onlara protesto için Uğur Mumcu’nun anıldığı bu anda şehit verdiğimiz gazetecilerin özelinde Filistin halkına başsağlığı diliyorum.”

“UĞUR MUMCU, EMPERYALİZME KARARLI TAVIR DEMEKTİR”

Anmada konuşma yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Sekreteri Barış Dikmen, Uğur Mumcu cinayetini faili meçhul olarak nitelendirenlere yanıt verdi: “Bu cinayetin faili meçhul değildir. 31 yıldır bellidir. Türkiye’yi bölmek, Cumhuriyeti yıkmak için, Türk milletinin tarihinin hakkından gelmek için katledilmiştir.” Uğur Mumcu’nun NATO tarafından öldürülmesinin vatanseverliğinden, antiemperyalistliğinden, Atatürk’e bağlılığından, NATO ile mücadele etmesinden dolayı olduğunu söyleyen Dikmen şöyle devam etti: “Bugün ömrünü Türkiye’nin tam bağımsızlık mücadelesine adamış, ABD’nin/NATO’nun hep hedefinde olmuş, emperyalizme ve siyonizme amasız ve fakatsız karşısına dikilip, kaçak dövüşmeden, mertçe, Türkiye’yi ve mazlum milletleri hedef alanlarla savaşmış, su katılmamış devrimciyi anıyoruz. Uğur Mumcu demek en başta emperyalizme karşı tavır almak demektir. Keza kendisini Atatürkçü olarak görüyor ve Atatürkçülük nedir sorusuna şöyle cevap veriyordu;

Madde 1- Atatürkçü Kapitalizme ve Emperyalizme karşı tavır koyar!
Madde 2- Uşak olmaz! Uşak! Amerika’nın ve diğer emperyalist devletlerin uşağı olmaz!
Madde 3- Kuvayı milliye ruhuna sahip olur. Kapitalizme ve Emperyalizme karşı halkı örgütler. Başı dimdik olur tam bağımsızlık ilkesinden şaşmaz!

İşte Uğur Mumcu’nun Atatürkçülük anlayışı budur!
Uğur Mumcu’yu anlamak isteyenler bu maddeyi tekrar tekrar okusun. Her şeyden önce ilk maddeye koyduğu ve düşman olarak gösterdiği Emperyalizm! Emperyalizme karşı olmayandan ne Atatürkçü olur ne de milliyetçi!”

“NATO’NUN ŞEHİT ETTİĞİ KAHRAMANLARIMIZIN MÜCADELESİNİ ZAFERE TAŞIYACAĞIZ”

TGB Genel Sekreteri Barış Dikmen, NATO’nun genişlemesi lehine oy kullananlara seslendi. NATO’ya ‘Evet’ oyu verenlerin eline, Uğur Mumcu’nun kanının bulaştığını ifade etti: “Dün NATO’nun genişlemesine oy verenler bugün timsah gözyaşlarıyla geldiler Uğur Mumcu’nun şehit olduğu bu yere. Sahte Atatürkçüler dikildi, uğurlar olsun türküsü söylendi, karanfiller bırakıldı, özgürlük naraları attılar ve NATO’nun genişlemesine oy verdiler.

Peki Uğur Mumcu ne diyordu NATO için?

NATO Türkiye’de iç istikrarsızlığı örgütledi ve iki yüzlü davrandı. ‘Kontrgerilla’ kökü ve kaynağı Amerika’da bulunan ve NATO ülkelerinde solcu örgütlenmeleri bastırmak için kurulan silahlı bir örgüttür. ABD’nin bölgedeki çıkarları ile bağdaşmayan her gelişme NATO ülkeleri ile ABD’ye ‘dolaylı saldırı’ sayılmış; bağımsızlığını sağlamayı amaçlayan her ilerici ve devrimci adım Amerikalılarca ‘komünizm’ olarak görülmüştür.

Uğur Mumcu sahte Atatürkçülerle mücadele ederek Atatürkçü oldu. Biz de sahte Uğur Mumcularla mücadele ederek Uğur Mumcu olacağız. O yüzden buraya NATO’nun şehit ettiği kahramanlarımızın fotoğraflarını da getirdik. Onların mücadelesini zafere taşıyacağımızın kararlılığını burada bir kez daha haykırıyoruz.”

“UĞUR MUMCU’NUN MİRASI TÜRK GENÇLİĞİNDE”

TGB Genel Sekreteri Dikmen, Türk gençliğinin Uğur Mumcu’dan mirası devraldığını belirterek önlerindeki görevleri söyledi. “Uğur Mumcu isminin anılmaması için mücadele etti. İnsanın insanca yaşadığı, insanın insan olduğu için değer gördüğü, özgürlüğün, demokrasinin, adaletin ve zulmün olmadığı bir dünyanın hayaliyle bu hayata gözlerini yumdu.

Sana söz Sakıncalı Piyade!
Adının anılmadığı, hayalindeki Türkiye’yi kuracağız. Tam Bağımsız Türkiye davası Türkiye Gençlik Birliğine emanet!”

“MUMCU YAŞASA NATO’DAN ÇIKILMASINI SAVUNURDU”

Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Tahsin Murat Demirbaş, Uğur Mumcuları katleden odakların başarılı olamadıklarını dile getirdi. Demirbaş, “Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, büyük Türk aydını kimliğiyle yakın tarihimize damga vurmuş eserleriyle, araştırmacı, gazeteci, kimliğiyle hiç unutulmayacak bir iz bıraktı. Peki Ama Uğur Mumcu neyi araştırıyordu? 12 Mart faşizminde, 12 Eylül faşizminde neyi araştırıyordu? Şunu araştırıyordu: ‘Bu darbelerin arkasında kim var?’ diyordu. Bugün Uğur Mumcu’nun bir kitabını dahi okumayanlar Uğur Mumcu’yu başka bir potada görme alışkanlığını o kadar alışkanlık haline getirdiler ki onun kitabını okuyup, onun kavgasını anlayanlar için hicap duyulacak bir noktaya doğru ilerliyoruz” diye belirtti.

“Uğur Mumcu’nun faili NATO’dur” cümlelerinin altını çizen Demirbaş, “Dün akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden NATO’nun genişlemesiyle ilgili İsveç’in NATO’ya üyeliği hakkında bir karar çıktı. Karara ‘Evet’ oyu kullananların çoğuna bakıyoruz, Uğur Mumcu’yu anlamamışlar. Uğur Mumcu’yu anlamasalardı dün orada ‘Evet’ oyu vermezlerdi. Uğur Mumcu, 12 Mart, 12 Eylül ve 15 Temmuz hain Fetullahçı Gladyo Darbesinin de arkasında kim olduğunu çok iyi biliyordu.

“UĞUR MUMCU’NUN EMANETİ VATAN PARTİSİ’NDEDİR”

Uğur Mumcu’yu öldüren NATO’cu Gladyoyu sağır Sultan bile duydu! Bunun en büyük kanıtı onun katillerinin bulunmamış olmasıdır. Bugün de hala bulunmamış olmasıdır. Ancak içiniz rahat olsun. Uğur Mumcu’nun emaneti Vatan Partisi’ndedir. Türkiye’nin başı dik, bağımsız Türkiye mücadelesi emin ellerdedir. Türkiye NATO’dan çıkacak” cümlelerini kurdu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica