Genel

TSK Zap’ta harekat başlattı

TSK Zap’ta harekat başlattı

Barzani ve Erdoğan görüşmesinin ardından TSK “Medya Savunma Alanları” olarak bilinen bölgelerindeki saldırısını yoğunlaştırdı. TSK savaş uçakları ve obüslerle bölgeyi bombalıyor

SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’ta operasyon başlatıldığını duyurdu. Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil’e yönelik hava harekatına, topçu ve komando birliklerinin de destek verdiği belirtildi.

AKAR IRAK’IN KUZEYİNDE HAVA VE KARA HAREKATI BAŞLATILDIĞINI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri, komando birlikleri ve topçu birliklerinin Kuzey Irak’ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında PKK’ye yönelik bir harekat başlattığını açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Barzani’nin Türkiye’de Erdoğan’la görüşmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri pazar gecesi “Medya Savunma Alanları” olarak bilinen Zap, Metîna ve Avaşîn’e bağlı bölgelerindeki saldırısını yoğunlaştırdı. TSK savaş uçakları ve obüslerle bölgeyi bombalıyor.

ANF’nin haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait saldırı helikopterleri ve Skorsky tipi helikopterlerin şu saatlerde hareketliliği sürüyor. Amedi Kaymakamı Warşin Selman, sınır bölgelerinin TSK tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalandığını söyledi. Bombardıman Metina, Zap ve Avaşin bölgelerinde yoğunlaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son üç haftadır Duhok’un Amedi ilçesinde sınır bölgelerine defalarca havadan ve karadan bombardıman düzenledi. Rûdaw’a konuşan Amedi Kaymakamı Warşin Selman, bugün öğleden beri Dereluk, Kanimasi ve Şeladize kasabaları sınırındaki Zap, Kurejar Dağı, Reşave Vadisi, Nihel, Nerwe ve Rekan bölgelerine yönelik bombardımanın sürdüğünü söyledi.

KÖYLER BOŞALTILDI

Bombalanan bölgelerdeki köylerin daha önce boşaltıldığını belirten Selman, “Dağlık bir bölge olduğu için yaşanan hasarın boyutları hakkında bilgi sahibi değiliz. Ancak bombardıman yöre halkında korku ve paniğe neden oluyor” dedi. Şeladize sakinlerinden İkbal Kiryaderi de Rûdaw’a bombardıman anının görüntüleri gönderdi. Kurejar Dağı’nın bombalandığı ana ait görüntüleri çeken Kiryaderi, patlama sesleri nedeniyle halkın korkuya kapıldığını belirtti.

Dereluk sakinlerinden Bêwar Muhammed Tahir de, bugün öğleden sonra saat 13:30 sıralarında TSK’ya ait savaş uçaklarının Avaşin, Site köyü, Kurejar Dağı ve diğer bölgeleri bombaladığını söyledi. Bölge sakinleri, dün akşamdan bu yana Zap bölgesinin 8 defa jetler tarafından bombalandığını aktardı. Zap bölgesine bağlı Werxelê alanına da indirme yapıldığı ve bölgede çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica