Genel

Sözcü gazetesi ile FETÖ yanyana durmuyor

Sözcü gazetesi ile FETÖ yanyana durmuyor Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin Sözcü Gazetesi‘ne yönelik yapılan algı operasyonu ardından açılan davanın ilk duruşmasını yorumladı. Ergin, “hazırlanan iddianameye göre gazete FETÖ projesi olamaz” dedi. “Akbay’ın Gülen’le fotoğrafı montaj çıktı” diyen Ergin, iddianamenin inandırıcılıktan yoksun olduğunu da söyledi. Sözcü gazetesi ile FETÖ yanyana durmuyor detaylar haberimizde…
Sedat Ergin – Hürriyet

Sözcü gazetesi ile FETÖ yanyana durmuyor

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, bugün başlayan SÖZCÜ davasına ilişkin CNN Türk canlı yayınında değerlendirdi.

Sedat Ergin özetle şöyle dedi:

“…bu iddianameyi okuduktan sonra itibar edebilmem mümkün değil”

“Bugün yansıyan gibi Sözcü Gazetesi’nin bir FETÖ operasyonu olduğu uzantısı olduğu, projesi tezine bu iddianameyi okuduktan sonra itibar edebilmem mümkün değil.”

“Burak Akbay’ın yaşam tarzı cemaat projesi gibi durmuyor”

Burak Akbay’a isnat edilen suç ağır bir suç. Baktığınızda dayanak olan ne var? Fehmi Koru’nun köşe yazısı… Yazının içinde bir paragrafta SÖZCÜ’den “cemaat projesi” diyor. Burak Akbay için ‘cemaat evlerinde yetişmiş’ diyor. Bu gürültü kopardı. Fehmi Koru, Ertuğrul Akbay’ın söylediğini söyledi. Ertuğrul Akbay reddetti bunu.

Burak Akbay yaşam tarzı ve savunmanın ortaya koyduğu delilere baktığında cemaat projesi gibi durmuyor.

“fotomontaj olduğu ortaya çıktı”

Hükümete yakın gazetelerde Burak Akbay’ın, FETÖ’nün önünde fotosu yayınlandı. Fakat fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Orjinali de bulundu, Ekrem Dumanlı vardı o fotoğrafta. Yani algı operasyonu yaptılar.

“İddianame inandırıcılıktan uzak”

SÖZCÜ’nün yayınlarına baktığınızda FETÖ organizasyonuna yardımcı yayın politikası olmadı. Özellikle kumpas davalarına, polislere, soruşturmayı yürüten yargı mensuplarına karşı kuvvetli yayınlar yaptılar.

“Çizgisine veya okurlarının dünya görüşüne baktığınızda da yan yana durmuyor”

FETÖ’cülük ve SÖZCÜ yan yana durmuyor. Çizgisine veya okurlarının dünya görüşüne baktığınızda da yan yana durmuyor. İddianame inandırıcılıktan uzak…

“Hükümete muhalefet etmekle suçlayın bu tutarlı”

SÖZCÜ’yü hükümete muhalefet etmekten suçlayın. Demokrasilerde muhalefet ediyor diye iddianamer hazırlamak zor.

“Ancak bu tutarlılığı olan bir tez”

SÖZCÜ FETÖ’cü derseniz, Osman Kavala sosyalist bir aydın ama FETÖ’cülükten tutukluyorsunuz. Güneş doğudan batıyorsa inanabilirsiniz. Bunlar zorlama iddianameler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica