Siyaset

Şakoğlu: Aldığınız karar bir lütuf değil

Şakoğlu: Aldığınız karar bir lütuf değil

Fethiye Caddesinde inşaatı süren Vakıf İşhanı yapım çalışmaları için tonajlı kamyonların ve beton mikserlerinin yol güzergahı hakkında bir süredir yaşanan kaos KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın ‘Yolu kırın’ talimatıyla dün son buldu – akarhaber

AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’in konu ile ilgili basında çıkan söylemlerinin ardından İzmit Belediyesi basın sözcüsü Cem Şakoğlu açıklama yayınladı. Şakoğlu, ‘Kamuoyunu yanıltmaya çalışmayın. Vakıf İşhanı inşaatının bugüne kadar başlayamayışının yegane sebebi KBB yetkilileridir. Şimdi bir lütuf gibi bunu insanların önüne koymaya çalışmak ise kendi ayıplarını örtme çabasından başka bir şey değildir’ dedi. Şakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

Beraber başlayıp beraber bitirelim dedik

“Söze ilk önce KBB tarafından alınan kararın Vakıf İşhanı yetkililerine hayırlı olmasını dileyerek başlayalım. Konu ile ilgili bugüne kadar sanırım 4 veya 5 kez basın toplantısı düzenledik. Yaşananların tamamını kent halkına ve kamuoyuna aktardık. İzmit Belediyesi olarak Fethiye Caddesine başlamadan önce Vakıf İşhanı yetkililerine beraber başlayıp, beraber bitirelim diye özellikle belirten İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendidir. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü ile aralarındaki bazı aksaklıklar yüzünden inşaata başlayamadılar. Ne yapmalıydık, bugüne kadar Vakıf İşhanı yetkilileri için bütün Fethiye Caddesi ve İstiklal Caddesi esnafını mı bekletseydik. Hatta 3-3.5 ay o cadde üzerindeki esnaf Vakıf İşhanı yetkilileri inşaata başlayacak diye rica minnet beklediler. Ne zaman ki İzmit Belediyesi Fethiye Caddesindeki işlerini tamamladı bu arkadaşlarımız inşaatlarına başlayabildiler.

Esnafa mal bağışlamış gibi gazetelere demeç veriyorlar

Sonra bize geldiler ve ağır tonajlı demir kamyonları ve beton mikserlerini inşaat alanına getirmek için izin istediler. Biz de araçların D-100 kenarındaki Efe Petrolün yanından girerek Fevziye Camiinin yan sokağından Fethiye caddesine doğru çıkan güzergahı kullanmalarını önerdik kendilerine. Çünkü hal böyle olduğunda yürüyüş yolu yani Cumhuriyet Caddesinin Fethiye Caddesi hizasındaki iki küçük baba ile birkaç kaldırım taşı kaldırılarak sorun çözülecekti. Ancak KBB yetkilileri düne kadar ‘Yolu mu kıralım? Kıramayız, Fethiye Caddesinin üstünden girilsin’ dediler. Bildiğiniz siyaset girdi devreye. İki beton baba, birkaç kaldırım taşının sökülmesi işine ‘Yolu mu kıralım?’ diye yaklaşanlar bugün esnafımıza mal bağışlamış gibi gazetelere demeç veriyorlar.

Bize 3 ay gece çalışma izni vermeyenler bir gecede Fethiye Caddesine giriş izni verdi

Yürüyüş yolu yani Cumhuriyet Caddesinin KBB’ye ait alanı 10-15 metre. Oradan Fethiye caddesine girip Vakıf İş hanına giden İzmit Belediyesine ait alan 45- 50 metre. Biz bugün lütuf gibi sundukları operasyonun en doğru yaklaşım olduğunu zaten aylar öncesinden söyledik. Ancak onlar ısrarla tonajlı araçları, beton mikserlerini şehir içerisine sokup yukarıdan Fethiye Caddesini açtırarak yeni yapılan 180 metrelik alanı kullandırmak istediler. Bu arada şunu da söylemeden geçmemek gerekli ki Fethiye Caddesi inşaatına başladığımızda hızlı ve bir an önce bitirebilmek için Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden gece çalışma izni istemiştik. Üç ay bize gece çalışma izni vermeyen yetkililer ağır tonajlı kamyonların ve beton mikserlerinin Fethiye Caddesinin üst kısmından girmesine bir gecede izin verdiler.

Birkaç kaldırım taşını kaldırmaya yolu kırmak olarak bakmak da abartma kabiliyetiniz kaynaklı

Bugün gazetelere bakıyorum da AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ‘İzmit Belediye Başkanının anlamsız inadı yüzünden Cumhuriyet Caddesinin alt kısmı kırılacak’ demiş. Anladığımız kadarıyla konu siyaset olduğu zaman Sayın Güney için geri kalan her şey anlamını yitiriyor. İki beton baba ile birkaç kaldırım taşını kaldırmaya yolu yıkmak olarak bakmak da sizin abartma kabiliyetinizden kaynaklı. Bu sorunu bugün ki çözüm yolu ile bugüne kadar halletmemek de konu üzerinden siyasi malzeme çıkartma çabanızdan kaynaklı.

Keşke Tahir Büyükakın Fethiye Caddesine önceden gelmiş olsaydı

Keşke KBB Başkanı Tahir Büyükakın olayı yerinde incelemek için dün değil de üç ay önce gelmiş olsaydı. Fethiye Caddesine İzmit Belediyesi yenilediğinden bu yana ilk kez dün değil de konu gündeme geldiğinde girseydi de Vakıf İş hanı ve Fethiye Caddesi esnafı bugüne kadar mağdur bırakılmasaydı. Onun için hiç kimse kendi sorumsuzluğunu başkasının sırtına yüklemeye ve kamuoyuna başka şekilde aktarmaya, algı oluşturmaya çabalamasın. Konunun özünü bütün kamuoyu ve esnaf en ince ayrıntısına kadar biliyor. Aslında kendileri de biliyor ama sanırım anlamsız inat ediyorlar.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica