Raporlar

Öncü Gençlik Yaz Akademisi tamamlandı

Öncü Gençlik Yaz Akademisi tamamlandı

Vatan Partisi Öncü Gençlik Yaz Akademisi günleri, 101 yıl sonra Büyük Taarruz günlerine denk geldi. Ağustos’un 20-27 günleri, genç öncüler kampa girdi. Önlerinde yeni zaferler için bilgi, tecrübe ve teoriyle donatıldılar.- akarhaber

Yeni yüzyılda yeni zaferlere doğru!

Vatan Partisi Öncü Gençlik’in 20-27 Ağustos tarihlerinde Çanakkale Ayvacık’ta düzenlediği Yaz Akademisi tamamlandı. Farklı illerden, farklı yeteneklere ve tecrübelere sahip gençler Öncü Gençlik Yaz Akademisi’nde bir araya geldi.

Bir hafta süren akademide, tarihten ekonomiye, felsefeden sanata kadar birçok konu tartışıldı, yeni döneme ve çalışmalara hazırlık yapıldı.

BÜYÜK MİRASI EMANET ETTİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek de Akademinin 4’üncü gününde gençlerle buluştu. Vatan Partisi’ne yeni katılan gençlerin rozetlerini Doğu Perinçek taktı. Gençler, “Gördüğümüz en öğretici akademi burasıydı” dediler.

Kemalist Devrimi tamamlama mücadelesini Öncü Gençlik’e emanet ettiğini söyleyen Perinçek, tarihten örneklerle anlattığı eğitiminde Türkiye’nin devrimci bir süreçte olduğunu, bu süreçte Üreticilerin Milli Hükümeti’nin kurulacağını belirtirken bu sürece Vatan Partisi’nin önderlik edeceğinin altını çizdi.

SİSTEMİN BARAJLARI DEVRİMCİNİN KARŞISINDA

Yaz Akademisi’nde eğitim veren isimlerden biri de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Hatipoğlu’ydu. Atakan Hoca, “Seçimlere Bakışta Parlamentarizm ve Devrimcilik” konulu eğitimde şunları kaydetti:

“Sistem partilerinin oy almasının sebebi, çok para ve medya kanallarını ellerinde bulundurmasıdır. Telefon kanalları ile birçok kişinin telefonuna ulaşarak kendini gösteriyor. Bu görmenin iktidarıdır, insanlar gördüklerine oy verirler. Devrimcileri kimse göstermez. Soykırım yalanını çürüttük ama kimse bu başarıyı görmedi, görmezden geldi. Görürse cevap vermesi gerekiyor, veremez altında kalıyor. Sürekli devrimcileri diğer parti olarak gösterirler. Sistemin oy barajının yanı sıra ekonomi barajı var, göstermeme barajı var, sayısal baraj var. Hazine yardımı yasal ama bunun dışında rant, fon ve diğer paralar da bu ekonomik barajın içerisinde yer alır. Rant sistemi ile işin içerisinde olduğu için ve bu rant sistemi içerisinde parasını arkadaşının hesabında tutarak soruşturma açılmasını engeller. Mafya sistemi bu şekilde işler. Sistemin barajları her zaman devrimcinin karşısındadır. Onlar bize baktıklarında bunlar bazı işleri kıvıramıyor diyorlar. Böyle diyerek birçok isim bu siyaset işinin içerisine girdi ama hiçbir başarı elde edemedi. Sebebi de sistem pençelerini öyle bir geçirmiştir ki kendi içerisinde kişiye bile seçime girmesine ve oy almasına izin vermemesidir.”

ABD MİLLİYETÇİLİĞİ RAHAT BIRAKMADI

Aynı zamanda TGB önceki Genel Başkanlarından olan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel de “Kemalist Devrim ve Milliyetçilik” konusunda bir sunum yaptı. Yücel, milliyetçiliğin tarih boyunca Amerikancılar tarafından rahat bırakılmadığını dolayısıyla Türk milliyetçiliğinin emperyalizmin karşısında konumlanması gerektiğini ifade etti:

“Milliyetçilik tam bağımsızlık mücadelesinde sırtımızı dayayacağımız bir birikim. Bizim de konuştuğumuz konu Türkiye’nin kaderine el koyma konusu. Bu heyet önümüzdeki dönem aynı Atatürk ve arkadaşlarının yaptığı gibi Türkiye’nin kaderine el koyacak. Öncü Gençlik’i büyütme ve aynı hassasiyeti paylaştığımız gençleri birleştirme sürecini ifa ederken FETÖ tertipleri geliyor savaşa hazır olmamız lazım diyorduk. Doğru mevziye girdiğimiz için Türkiye Amerika’yı tepelemeye başladı. Eğer bir kişi üreticiyi, Üretim Devrimini savunmuyorsa milliyetçi olamaz. Milliyetçilik Amerikancılar tarafından bırakılmadı. Gladyo, milliyetçilerin içerisinde örgütlenmeye özel önem verdi. Türk milliyetçiliği halkçıdır, devrimcidir, devletçidir, laiktir, cumhuriyetçidir. Serbest piyasacı, tarikatsever, AB’ci milliyetçilik olmaz. Vatan Partisi’nin gençleri milliyetçi süngüyü Yusuf Akçura’dan, Esat Bozkurtlardan alır.”

Akademi’de eğitim veren isimler şu şekilde:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferdi Tanhan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hakan Topkurulu, Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi MYK Üyesi Osman Bilge Kuruca, Vatan Partisi MYK Üyesi Hüseyin Karanlık, Görev Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Daşar Karadağ ve Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Tunca Arslan.

SORUMLULUK ÜSTLENECEK GENÇLİK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eğitimde gençliğin rolünü anlattı, özetle şunları kaydetti:

“2014 yılında Silivri duvarını yıkmamız ile başlayan bu süreç bir noktaya geldi. ABD 2002 yılında AK Parti’yi Tayyip Erdoğanları iktidara getirdi. Fakat sonra Amerika’ya kafa tutmaya başladılar. Ekonomide de 2016-17’den sonra bizzat Tayyip Erdoğan hükümetinin liderleri bu sıcak para ekonomisinin artık yürütülemez hale geldiğini itiraf etmeye başladılar. Buralarda hep cesur ve tutarsız davranıyorlar. Bir yandan NATO’ya evet diyorlar, bir yandan Amerika’ya belli ölçülerde tavizler veriyorlar. Çünkü bu sürece liderlik eden değil sürüklenen bir konumdalar. Bu sürecin gerçek önderi Vatan Partisi’dir. Silivri duvarlarını yıkan, Ermeni Soykırımı yalanını yerle yeksan eden, 15-16 Temmuz gecesi ordunun ve milletin ayağa kalkmasında ve kenetlenmesinde kritik rol oynayan, Amerika’ya kafa tutan ve Amerika’nın birinci hedefi haline gelen Vatan Partisi’dir. Demek ki bu programı başarıya götürecek kadrolar Vatan Partisi’nde yetişiyor. Dolayısıyla bu önümüzdeki yıllara büyük sorumluluklarla giriyoruz. Siz bu sorumlulukların gençlik kesimini temsil ediyorsunuz. Seçimden sonra da Üreticilerin Milli Hükümetini kurmak için milli devrimci muhalefet dedik. Peki millilik nedir? Talat Paşa’dan süregelen ideolojilerin ifadesidir o millilik. Biraz AK Parti’de de millilik var. Hem milli hem Amerika’nın önünde boyun eğiyor. AK Parti’nin tabanında büyük bir kesim var. Tabi o kesimin özlem ve ihtiyaçları da AK Parti’ye belli bir yön veriyor ve o sayede içinden Amerika’yı atıyor ama belli bir yere gelmiş ve tıkanış durumda. Dolayısıyla Vatan Partisi önder parti durumundadır.”

YENİ BİR DÜNYA KURULURKEN TÜRKİYE ESKİDE KALIR MI?

“Yeni bir dünya kuruluyor! Peki Türkiye’nin yeni dünyadaki yeri ne olacak? Suudi Arabistan yeni dünyada olacak, Türkiye eski dünyada kalacak? Öyle bir ihtimal yok. Zaten Türk Devrimi’nin bütün aşamalarını hatırlayalım. 1905’ten 1911’e kadar ezilen dünyada altı tane devrim oluyor. Hepsi niye altı seneye sıkışıyor? Türk Devrimi, Sovyet Devrimi, İran Devrimi, Mao’nun Çin Devrimi ama hepsi beraber peş peşe. Bu dünya devrim dalgası birbirini tetikliyor. Her yerde isyanlar başlıyor. Türkiye de en ön mevzide öncü konumlarda olacak. Böyle bir tarihi olan başka kaç tane ülke var? 100 yıla durmadan devrim sığdırmışız. Bu tarihte Türkiye eskisi gibi kalamaz.”

SÜRECİN GALİBİ BELLİ

“Türkiye bir hesaplaşma dönemine girdi. O hesaplaşmada milli oldukları yerde beraberiz, saptıkları yerde ise karşılarındayız. Hem bir dostluk hem mücadele var. Yükü hafif olanlar, halktan yana olanlar, çekleri ve senetleri olmayanlar kazanacak. Türkiye’nin önündeki sorunlar ancak devrimcilikle çözülebilecek bir noktaya geldi. O sebeple bu sürecin galibi belli. Türkiye’nin sorunları ancak devrimle çözülecek bir noktaya geldiyse ve halk artık sistemin iflasını görüyor ve ifade ediyorsa sistemin ilişkilerine son vermeden Türkiye’nin bu süreçten kurtulması mümkün değil. Üreticisiyle, sanayicisiyle bu süreci tamamlayacak. Devrimi tamamlarken Vatan Partisi üretici kavramını öne çıkarıyor. Dolayısıyla bu hükümet üreticilerin hükümeti olacak ve milli olacak. Vatan Partisi bu büyük kırılmaya önderlik edecek.”

‘ÖVÜNÇ VE HEYECANLA ANLATACAĞIM’

Öncü Gençlik Bursa üyesi Berk Ocak:

“Hiç şüphem yok ki bu kamp deneyimi benim için hayatımın en tatmin edici, en öğretici deneyimlerinden biri oldu. Denizin dibinde, zeytin ağaçları ile iç içe bir kamp yerinde çadırlarda konakladık bir hafta. Kamp yerimizin iç açıcı olması kadar akademi boyunca katıldığımız eğitimler de ufuk açıcıydı. Tunca Arslan’ın ‘Parti ve Sanat’ eğitiminden, Meltem Ayvalı’nın ‘LGBT İdeolojisi ve Yabancılaşma’ eğitimine kadar çok çeşitli, hepsi birbirinden bilgilendirici dersler aldık. Sayfalarca not tuttum. Eğitim veren parti büyüklerimizle ders sonrası sohbet etme, tartışmalarda bulunma fırsatımız oldu. Her biri kampta bulunduğu süre boyunca bize zaman ayırdılar, hiçbir zaman kendilerine olan sorularımızı geri çevirmediler. Yemeklerimizi beraber yedik, çaylarımızı beraber içtik. Hepsi birbirinden mütevazilerdi. Her biri bana çok fazla şey kattı. Kendilerine buradan tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum.

“Benim için bu bir haftada en akılda kalıcı şey Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in parti rozetimi takması oldu. Yazarken bile bir mutluluk duyuyorum. Eminim ki aradan yıllar geçse dahi bu gün benim için önemini koruyacak ve hiçbir zaman aklımdan çıkmayacak. Biraz övünç ve de inanılmaz bir heyecanla anlatacağım karşılaşacağım herkese. Devrimi arzulayan, hakça bir düzen isteyen herkesin partisiydi Vatan Partisi ve mücadeleye katılmak boynumuzun borcuydu.”

KADROLARIN BİRİKİMİNE HAYRAN KALDIM

Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi İmran Semiz:

“Kampta herkesin birbiriyle yardımlaşması, çıkara dayalı olmayan arkadaşlıklar beni çok etkiledi. Eğitimler oldukça yoğun geçmesine rağmen her zaman ilgiyle dinledim. Takıldığım yerleri rahatlıkla herkese sorabildim. Vatan Partisi’nin kadrolarının birikimine hayran kaldım. Vatan Partisi’nin siyasetlerini parti yöneticilerinden dinleyerek ve bütün soru işaretlerimi gidererek partiye üye olmaya karar verdim. Burada kurduğumuz arkadaşlık ortamını her yere yaymak için ben de Vat an Partiliyim.”

BİRLİKTELİĞİN TADINI TUZUNU HİSSETTİK

Giresun Üniversitesi öğrencisi Yusuf Emre Bal:

“Öncü Gençlik Yaz Akademisi öğrendiğim bir husus mücadele uğruna birlikteliğin tadını, tuzunu, kokusunu derin duygular içinde hissediyor olmamız. Eğitimlerin güzel olmasının sebeplerinden biri de eğitmenlerin son derece profesyonel, işinin ehli insanların olması ve her kelimeyi teker teker dokuyup işleyebilmeleri. Her bir eğitmen yeni fikirler, ideolojiler, değerler kattılar. Kendi tecrübelerini bize aktardıkları için kendilerine teker teker şükranlarımı sunuyorum. Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in bize söylediği, bir söz beni derinden etkiledi: ‘Fasulyenin içinden taş çıkmazsa siz gelişip yetişemezsiniz.’ Bu sözünde aslında bizi hayat şartlarına adapte olmayı gösterdi, zorlu şartlar altında dinlenmeden, durmadan devrim yolunda adımlar atmayı gösterdi. Vatan Partisi’nin işçinin, emekçinin haklarını savunduğu, insan haklarını savunduğu, kardeşliği, birliği ve beraberliği benimsemiş bir parti. Bu vatan uğruna, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunu kendi yolu benimsemiş, partinin her türlü mücadeleye göğüs gererek, devrim ve bağımsızlık mücadelesi için yapılan adımlara hayran kalmışımdır. Bu yüzdendir ki vatanıma olan sadakatimi yoldaşlarım ile beraber omuz omuza mücadelemi göstermek istediğimden dolayı Vatan Partisi’ne üye oldum.”

EMPERYALİZMİN LGBT OYUNUNU ANLADIM

Şahin Özyurt:

Yeni üye oldum ve Öncü Gençlik’te partimizi tanıma ve anlama konusunda çok işime yaradı partimize atılan iftiraların kafamda açığa çıkmasını sağladı. Partimiz hakkında kafasında bir sürü soru olan ve partimizi bilmeyen yüz binlerce gence önerim Öncü Gençlik olacak. Eğitimler gayet bilgilendirici oldu, Vatan Partisi hakkındaki düşüncelerim değişti ve sorularımın yanıtını da aynı zamanda aldım kampımızın en önemli aktivitelerinden biriydi. Birçok bilgi aklımda kaldı ama en çok aklımda kalan konu emperyalizmin LGBT ideolojisini dayatarak ülkenin içinde karmaşa çıkarması idi. Öncü Gençlik’i tanıdıktan sonra ideoloji ve fikirlerimin aynı olduğunu gördüm ve katılma gereğinde bulundum hiçbir parti bana hitap etmiyordu. Bu nedenle Vatan Partisi’ne katıldım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica