Siyaset

Onater: “Öğrencilerden Elinizi Çekin”

Onater: “Öğrencilerden Elinizi Çekin”

Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Kocaeli İl Başkanı Gökhan Onater, 19 Mayıs kutlamalarında Erdoğan’ın mesajının okutulmasını protesto eden lise öğrencilerine destek açıklaması yaptı – akarhaber

Yuhalamak suç mu? 2014 yılında başbakanken Erdoğan’ı yuhalayan bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık tarafından yuhalamanın “protesto ve eleştiri niteliğinde” olduğu ve suç oluşturmadığı gerekçesiyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiş.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde düzenlediği mitingte rakibi Kılıçdaroğlu’nu yuhalatan Erdoğan, “yuhalamak yetmez” diyerek siyasi ahlakı ayaklar altına alırken, Kocaeli’de 19 Mayıs Kutlamalarında kendisini yuhalayan gençlerin acaba neden kendisini yuhaladığını düşünmüş müdür? Sürekli toplumu bölerek, kendinden olmayanları küçümseyerek, insan yerine koymayarak başka hangi sonuca ulaşmayı hedefliyordu ki…

Habere göre, liseli öğrenciler Erdoğan’ı yuhalayınca, kaymakam dışarı çıkmış, valinin korumaları da yuhalayan öğrencileri tespit etmek için uğraşmışlar… Ne yapacaksınız tespit edince? Cumhurbaşkanının dediği gibi, “ümüklerini mi sıkacaksınız”?

Bir kere elinizi çocuklarımızdan ve öğrencilerden çekin artık… Eleştiri haklarını kullanmışlar… Türk genci, sizin istediğiniz gibi değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerleyecektir. Soran, sorgulayan, eleştiren bir nesil, gelecek için güvencedir. Bundan neden rahatsızlık duyuyorsunuz ki..? Okulların listesini istemek, protestocu öğrencileri tespit etmeye çalışmak Kocaeli valisine yakışmaz… Kimse sizin müridiniz değildir. Gençler özgür ve başı dik olarak yaşayacaklardır. Onlara güveniyoruz. Sosyalist Cumhuriyet Partisi, geleceği yaratacak olan gençlerimizin yanındadır.

Öğrencileri korkutarak sindirmeye çalışan İzmit Kaymakamı ve Kocaeli Valisi istifa etmelidir.

Unutulmamalıdır ki, Türk gençliğinin birinci vazifesi, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica