Doğa Tarım

Odabaş: Önemli Yasa Değişikliği Taleplerimiz

Odabaş: Önemli Yasa Değişikliği Taleplerimiz

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş, yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sonrasında göreve gelecek olan yürütme görevlilerine çağrıda bulundu – akarhaber

Odabaş, seçilen cumhurbaşkanına şirketlerin yaşatılması ve mağduriyetlerin oluşmaması için yapılmasını istediği önemli yasa değişiklikleri taleplerini ilettiği çağrı metninde yer alan talepler:

Cumhurbaşkanlığı Makamına;

Milyonlarca insanımızı haksız bir şekilde mağdur eden uygulamaların değişmesi için taleplerimizi iletiyorum.

1. Gayri faal duruma düşen şirket ve firmaların bir yıl boyunca beyanname vermemeleri durumunda resen maliyeden kapatılmasını.

2. Maliyeden kapanışı gerçekleşen firmaların otomatik olarak Ticaret Sicilden de kapatılmasını… çünkü Ticaret sicil kapatılmadığı için SGK ortaklara otomatik olarak Bağ-kur pirimi borçlandırmasına giriyor, oda aidatları vs. sebeplerle milyonlarca vatandaşımız mağdur oluyor.

3. Vatandaşın borçlarına uygulanan 10 yıllık zaman aşımının devlete olan borçlara da uygulanarak adaletsizliğin giderilmesini talep ediyoruz. Çünkü vatandaş kazanmadığı paraların vergi ve cezasını ömür boyu sırtında taşıdığı gibi öldükten sonra da varisleri taşıyor.

Bu taleplerimizin karşılanarak devletin yükünü sırtında taşıyan milyonlarca insanımızın sıkıntıdan kurtarılmasını talep ediyoruz. Saygılarımla

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica