Doğa Tarım

Odabaş: “Bizi 30 dakika dinleyin, Tarım ve Gıda problemini kökünden çözelim”

Odabaş: “Bizi 30 dakika dinleyin, Tarım ve Gıda problemini kökünden çözelim”

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş, Tarım ve Gıda problemlerini kökünden çözecek projeleri için tekraren Tarım Bakanına çağrıda bulundu

Odabaş, yaptığı çağrı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

çalışmalar başladı
çalışmalar başladı

“Tarım Bakanına Açık Çağrı! Sayın Bakan, atandığınız zaman sizi tebrik ettim, Tarım ve Gıda problemlerini kökünden çözecek projelerimizi anlatmak için defalarca randevu talep ettim. Maalesef hiçbir cevap alamadım. 20 yıldan beri diğer bakanlarla da aynı problemi yaşadık. Ülkemizin geldiği durum ortada.

Yaşım 63… 50 yıl kadar köydeki çocukluğum döneminde, tarımsal ve hayvansal üretimde işçilik dışında, gübre, mazot, elektrik, ilaç ve tohum maliyetimiz yoktu. Hayvan gübresi kullanır, tarlayı öküzlerle sürer, hayvanlarımızı yazın tarlada biten otlarla, kışın da buğday ve mısırın kepekleri, saman ve sapları ile beslerdik.

Şimdi bilim ve teknolojiyi kullanarak hayvansal ve bitkisel atıklardan hem gübremizi ve hem de biyogazdan elde edeceğimiz elektrikten yakıt ve enerji ihtiyacımızın tamamını karşılamak, ‘Ata Tohumlarımızdan’ yararlanıp, tohum ve ilaç maliyetinden kurtulmak mümkün.

Biz bu projemizi Türkiye’ye göstermek için 21 dönüm yer kiraladık. Ancak iki aydan beri mevzuat engelli nedeniyle tarlamıza elektrik ve su bağlatamıyoruz.

Size yazdığımız yazıdan da bir cevap alamadık.

Sonunda 600 Milyon nüfusu besleme potansiyeli bulunan ülkemizde insanlarımızın bir bölümü gıdaya ulaşamıyor.

Tarıma verdiğiniz desteğin %90’nı üretimin dışında heba oluyor, oysa bizi dinleseydiniz, tarıma verdiğiniz desteğin sadece %10 ile tarım ve gıda problemini kökünden çözmüş olacaktık.

En kısa zamanda bizi dinlemenizi rica ediyorum.

Aksi halde önce bakanlık önünde, sonra cumhurbaşkanlığı önünde eylem yapmak zorunda kalacağım. Saygılarımla”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica