Siyaset

Müttefiklerimize silah doğrultmayız

Müttefiklerimize silah doğrultmayız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun’da yaptığı konuşmada, “Birileri bizim 2019 seçimleri startını vermiş olmamızı spekülasyonlarına alet ediyor” dedi. Daha sonra Trabzon’a geçen Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın devam edeceğini belirtti. Erdoğan, “Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız” diye konuştu. Müttefiklerimize silah doğrultmayız detaylar haberimizde…

Müttefiklerimize silah doğrultmayız

Giresun’da AK Parti İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti’nin her an seçim olacakmış gibi çalışan bir siyasi parti” olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Birileri bizim 2019 seçimleri startını vermiş olmamızı spekülasyonlarına alet ediyor. Bizim dinamizmimiz üzerinden kendilerince senaryolar üretiyorlar. Biz parti olarak her an seçim olacakmış gibi çalışan bir siyasi partiyiz” dedi.

“Afrin Harekatı ile artık bir diriliş hamlesinin içerisine girildi”

Erdoğan, Cumhur İttifakı’yla ilgili olarak, “Gece gündüz koşturacak, ülkemizi her açıdan layık olan seviyeye getireceğiz. Afrin Harekatı ile artık bir diriliş hamlesinin içerisine girildi. Buna diriliş muştusu da diyebiliriz. Hiçbir zaman rakiplerimizin zayıflığından güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadık” dedi.

“Gurur, kibir Rabbime aittir”

“Siyaseti ikbal kapısı olarak görenler bizim millet sevdamızı, 81 milyonla kurduğumuz gönül bağını asla kavrayamaz. Aşk olmadan, hedef olmadan siyaset de yapılamaz” vurgusunda bulunan Erdoğan “Biz AK Parti teşkilatı olarak, büyüdükçe kibri artan değil, büyüdükçe tevazusu artan, toprağa daha da yaklaşan bir partiyiz. Asla gurur, kibir bizde olmayacak. Gurur, kibir Rabbime aittir. Biz oyları yükseldikçe sorumluluğu artan bir teşkilatız. Biz hesaba çekilmeden nefsini hesaba çekin ilahi emrine ramolmuş muhasebeyi rehber edinmiş bir hareketiz. Biz omuzlarındaki mesuliyetin ağırlığını, emanetin yükünü her zerresinde hisseden bir partiyiz” ifadelerinde bulundu.

“Biz bunu çiftçimize verdik”

AK Parti’nin kodlarını bilmeyenler için bu ifadelerim hayal gibi görünebilir. Bundan 15 yıl önce bizim hedef olarak gördüğümüz seviyelerin birileri hayalini bile kuramıyordu” vurgusunda bulunan Erdoğan sözlerini “Giresun’da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz. Toplam 1,7 katrilyon lira destek verdik. Kemal Bey diyor ya, çiftçi mağdur. Senin bunlardan ne haberin var ya. Resmi rakamlarla konuşuyorum. Biz buyuz. Verdiğimiz rakam ortada. Hepsi belgeli. Biz bunu çiftçimize verdik” diyerek bitirdi.

“Bu harekatı hedefine ulaştıracağız”

Zeytin Dalı Harekatı’nın devam edeceğini belirten Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridoruna ilk darbeyi vurduk. Ardından Zeytin Dalı Harekatı ile bu koridoru Akdeniz’e bağlama çabasının önünü kestik. İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız” dedi.

“Biz elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız”

“Ülkemizin ve milletimizin bekasının söz konusu olduğu bir yerde, kimsenin taktik hesabı konjonktürel siyaseti bizi bağlamaz. Biz elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız ama gördüğümüz hiçbir teröristi de affetmez indiririz.”

“Hassassanız terör örgütünün orada ne işi var?”

“Aynı durum Kuzey Irak içinde geçerli… Kandil’deki ve Sincar’daki teröristler derhal boşaltılmazsa bu işi bizzat yapmak bizim için kaçınılmaz bir durum haline dönüşür. Topraklarının egemenliği konusunda hassas olanlardan bu hassasiyeti önce terör örgütlerine karşı göstermelerini bekliyoruz. Hassassanız terör örgütünün orada ne işi var? Hadi gönder, gitsinler. Orada işgalci gibi duruyorlar, bunlar terörist. Teröristlerin cirit attığı bir yerde egemenlik lafı etmek boş bir iştir. Bizim ne Suriye’de ne Irak’ta kimsenin tek karış toprağında gözümüz yok.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica