Genel

Mümkün olan her gün okullarda 15 Temmuz anması isteniyor

Mümkün olan her gün okullarda 15 Temmuz anması isteniyor Yeni müfredat tartışmaları devam ederken, milli eğitim müdürlükleri okullara gönderdikleri yazıyla “mümkün olan her günün” 15 Temmuz anmasıyla geçmesini talep etti. Mümkün olan her gün okullarda 15 Temmuz anması isteniyor detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Mümkün olan her gün okullarda 15 Temmuz anması isteniyor

Sol’da yer alan habere göre; Ankara’da Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaöğretim kurumlarına gönderdiği bir yazıyla “yıl boyunca, yeri ve zamanı geldikçe” 15 Temmuz etkinliği yapılmasını istedi.

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği” konulu olarak gönderilen genelge şöyle;

20.09.2017 tarihli genelgede “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği” konulu genelge; Mamak İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okul müdürlüklerine gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgili yazısı üzerine; Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaöğretim kurumlarına gönderilen genelge en tuhaf genelge olarak tarihe geçecek nitelikte.

Genelgede;
“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği” konulu 2016/18 Genelge kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında da 15 Temmuz Milli İrade Zaferi etkinlikleri olarak gerçekleştirilmesi ve Genelge ekindeki “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri Programı”nın yıl boyunca yeri ve zamanı geldikçe okul ve kurumların yönetici, öğretmen ve diğer personelinin işbirliğinde amacına, anlam ve önemine uygun olarak uygulanması hususunda Bakanlığımız Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’nün 14.09.2017 tarih ve 13783750 sayılı yazısı ektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” denildi.

İşte o genelge…

Mümkün olan her güne bir 15 Temmuz anması isteniyor – işte o genelge
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica