Genel

MARSİAD başkanı Binali Yıldırım’ı istifaya davet etti

MARSİAD başkanı Binali Yıldırım’ı istifaya davet etti TBMM, milletin meclisidir, ne Ak Partinin, ne Tayyip Erdoğan’ın ve ne de Binali Yıldırımın Meclisi değildir! MARSİAD başkanı Binali Yıldırım’ı istifaya davet etti detaylar haberimizde…

MARSİAD başkanı Binali Yıldırım’ı istifaya davet etti

17 yıldır bu ülkeyi yönetmeye çalışan AKP iktidarının hukuk tanımaz edalarında ülke yönetmesi toplumun her kesiminden tepki topluyor. Hukuk tanımazlık edası güç zehirlenmesinin bir sonucu olarak ortaya çıktığı konusunda hem fikir olanların yanında tek adamlığın sonucu olarak görenlerde açık açık vurgu yapıyorlar.

TBMM başkanı Binali Yıldırım AKP genel başkanı tarafından İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterildi. Ülkenin iki numaralı makamı olan TBMM başkanlığını bırakıp İstanbul’a belediye başkanı olmak Binali beyin ve AKP’nin tercihidir. AKP tercihini belediye başkanlığından yana kullandıktan sonra Binali Yıldırım’ın istifa etmemesi üzerine herkesimden tepkiler yükselmeye başladı.

İstifa konusunda ilk fikir beyanı MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’ den gelmişti ve “istifa etmesine gerek yok” demişti.  Daha sonra Erdoğan da, “ne istifası, istifa etmesine gerek yok” demişti. Bu açıklamaların üzerine Binali yıldırım “istifa konusu kapanmıştır” diyerek konuyu kendisinden uzak tutmaya çalışması da tepkilerin artmasına neden oldu.

Binali Yıldırım’ın istifa etmemesi üzerine Kocaeli’nin STK’larından açıklamalar geldi. Bir açıklama da MARSİAD’ dan geldi: “Binali Yıldırım’a Açık Çağrı! Derhal İstifa Edin!”

MARSİAD genel başkanı Bahri Odabaş yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“TBMM, milletin meclisidir, ne Ak Partinin, ne Tayyip Erdoğan’ın ve ne de Binali Yıldırım’ın Meclisi değildir!

Anayasa, Milyonlarca can feda edildikten sonra Milletin ve Devletin Bekası için onaylanmıştır!

Hiçbir kişi veya partinin Anayasayı takmama gibi bir lüksü ve yetkisi olamaz.

Peki, halk, ülkeyi yönetenler anayasayı çiğniyorsa biz de yasalara uymuyoruz, yöneticileri kabul etmiyoruz derse ne olacak?

TBMM Başkanı da bir partiyi veya kişiyi değil Milleti temsil etmektedir!

Belediye Başkanlıklarına aday olan Valiler nasıl istifa edip yerlerine atama yapıldıysa; İstanbul Belediye Başkanlığına aday olan Binali Yıldırım da, ya TBMM Başkanlığından veya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından istifa etmelidir.”

Saygılarımla

Bahri Odabaş 

MARSİAD Genel Başkanı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica