Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Malatya’da tarihin ışığında defile

Malatya’da tarihin ışığında defileMALATYA (İGFA) – Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları ve Malatya’nın fethinin 920. yılı kutlamaları kapsamında ‘Tarihin Işığında Arslantepe 3 Defilesi’ Yeni Kongre ve Fuar Merkezinde görkemli bir programla yapıldı. Defilede Arslantepe’de yapılan kazılardan çıkarılan eserlerin replikaları da sergilendi.

 ‘Tarihin ışığında Arslantepe 3 Defilesi’ koleksiyonunu hazırlayan moda tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz, Arslantepe Höyüğü'nün önemli bir bölge olduğunu belirterek, “Dünya tarihi için özel bir yeri var. Bu nedenle koleksiyonda çok önemli bir yere sahip. Özellikle Başkanımız Malatya’da yapılan kültür sanat etkinliklerinde bizim önderimiz ve bizi cesaretlendiren biri. 2015 yılından önce höyükten çıkan figürlerin modayla birleştirilmesi konusunda görüştüğümüzde kendisi ‘Tarihin Işığında Moda’ ismini koymuştu. Kendisi defilemizin isim babasıdır” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, UNESCO tarafından Arslantepe Türkiye’de yer alan 19’uncu kültür mirası olarak kalıcı listeye giren bir yer olduğunu belirterek, “Yapılan defilemizden ben etkilendim. Malatya’da Malatyalı bir hemşerimizin denim kumaşlarını dizayn ederek güzel bir koleksiyon şeklinde sunumu çok güzeldi. Ahmet Giray Bey ve mankenlerimizi de tebrik ediyorum” dedi.  

Tarihin Işığında Arslantepe 3 Defilesinin çok güzel olduğunu ifade eden diplomatlardan İran Büyükelçisi Mohammad Farazmand da, Malatya’nın uluslararası alanda tanıtılması için Malatya'nın büyük bir kapasiteye sahip olduğunu altını çizerek, “Zannediyorum ki bu program Arslantepe’nin uluslararası alanda tanıtılması için iyi olmuştur. Yapılan defile de Arslantepe’nin tanıtılması için çok güzel organize edilmiş ve yapılmış. Sayın Başkana ve Malatya halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Daha sonra defileyi izlemek için Yeni Kongre ve Fuar Merkezinde bulunan katılımcılar Arslantepe kazı alanında çıkarılan seramik, mühür, kılıç vb. bulguların replikalarının hazırlandığı sergiyi de gezdiler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica