Ekonomi

Mağdur işçilerin Sendikasından basın açıklaması

Mağdur işçilerin Sendikasından basın açıklaması Real Marketler’in batmasının ardından mağdur olan işçiler adına Tez Koop-İş Sendikası basın toplantısı düzenledi. Mağdur işçilerin Sendikasından basın açıklaması detaylar haberimizde…

Mağdur işçilerin Sendikasından basın açıklaması

Real Marketler’in batmasının ardından mağdur olan işçiler adına Tez Koop-İş Sendikası basın toplantısı düzenledi. İstanbul Şişli’deki sendika binasında yapılan toplantıya Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar; Tez Koop-İş Sendikası’ndan Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar ve İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Nejla Önder katıldı. Çağdaş Duyar yaptığı açıklamada, “Metro Grup bünyesinde bulunan Real Hiper Market mağazalarını, 2014 yılında Beğendik satın aldı. 7 Nisan 2016 yılında Beğendik Mağaza İşletmeleri A.Ş. borçlarından dolayı iflas erteleme istedi. Mahkeme de yapılan başvuruyu karara bağlayarak söz konusu şirket için iflas kararı verdi” ifadelerini kullandı.

“İşletmenin ya da işyerinin kapanması…”

Merter’de çalışanların alacaklarını tamamen almışken; Kartal ve Bayrampaşa’da çalışanların henüz hiçbir alacağını tahsil edemediğini belirten Duyar, şöyle konuştu: “İşletmenin ya da işyerinin kapanması, devredilmesi ya da iflas etmesi gibi durumlarda; işçilerin alacaklarını öncelikli kılacak yasal düzenlemelerin geciktirilmeden çıkarılması zorunluluktur. Sendikamız Real’de üyelerin yasalardan ve toplu iş sözleşmesinden doğan haklarının geciktirilmeden ödenmesi ve ayrıca bu süreçte herhangi bir zarara uğramaması için mücadele etmektedir ve edecektir.”

Real resmen kapandı!

Uzun yıllardan beri faaliyet gösteren hipermarket Real iflas nedeniyle kapandı. Önce içerideki mallar TIR’larla Ankara Bilkent Real’e gönderildi.

Beğendik Grup’a devredilmişti…

Türkiye genelinde 5 mağazası bulunan Real Marketler Grubu, bundan 3 yıl önce ülkemizden çekilerek, Beğendik Grup’a devredilmişti. Ocak ayında ekonomik sıkıntılar nedeniyle kayyum atanan Real, daha fazla dayanamayarak, geçtiğimiz günlerde iflas verdi. Buna bağlı olarak İstanbul Fulya, Gebze Center, Kartal ve İzmit’teki mağazalarını kapatma kararı aldı. Yıllar önce görkemli bir şekilde açılan ve bugüne kadar faaliyet gösteren Real Hipermarket, önce sessizce boşaltılarak içerideki mallar tırlarla Ankara Bilkent Real’e gönderildi. Yarın da İzmit şubesinden 95, Gebze şubesinden de yaklaşık 80 çalışanın çıkışları yarın verilecek.

Ortalama 2 yıl ila 20 yıl arasında çalışan işçiler…

Atanan kayyum ve sonrasında verilen iflas kararı nedeniyle maddi haklarını alamayan çalışanlar ise ne yapacaklarını bilemiyor. Ortalama 2 yıl ila 20 yıl arasında çalışan işçiler; “Bizler Real çalışanlarıydık. Sonra bir öğrendik ki başka bir şirket isminde çalışıyoruz. Temmuz ayı maaşımızı alamadık ve tazminatlarımız da içeride duruyor. Ama şirket sürekli birilerine devredildiği için nasıl bir yol izleyeceğimizi de bilmiyoruz. Bugüne kadar bize haklarınızla devredildiniz dendi. Fakat bütün haklarımızla ortada kaldık. Bugün evraklarımız alıp, hiç değilse işsizlik maaşına başvuracağız” diyerek mağduriyetlerini anlattılar.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica