Genel

Kosova kimsenin içişlerine karışmadı biz de aynı tutumu bekliyoruz

Kosova kimsenin içişlerine karışmadı biz de aynı tutumu bekliyoruz Kosova’nın hiçbir zaman Türkiye’nin içişlerine karışmadığını belirten Haradinaj, kendilerinin de aynı tutumu beklediklerini ifade etti. Kosova kimsenin içişlerine karışmadı biz de aynı tutumu bekliyoruz detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Kosova kimsenin içişlerine karışmadı biz de aynı tutumu bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt…

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, 6 Gülen yapılanması mensubunun MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirilmesinin ardından soruşturma başlatılması üzerine, “Kimin talimatıyla bu adımı attın” diye soran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi: “Kosova hiçbir zaman Türkiye’nin içişlerine karışmadı, biz de aynı tutumu bekliyoruz.”

Kosova’da 6 Türk vatandaşının Gülen yapılanması mensubu oldukları gerekçesiyle MİT operasyonuyla gözaltına alınıp Türkiye’ye getirilmişti.

Erdoğan’a tepki gösterdi…

Söz konusu operasyon sonrası İçişleri Bakanı ve istihbarat şefini görevden alarak konuya ilişkin soruşturma başlatan Kosova Başbakanı Ramuş Haradinaj, bu kararlarından ötürü kendisini eleştiren Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

Kosova’nın hiçbir zaman Türkiye’nin içişlerine karışmadığını belirten Haradinaj, kendilerinin de aynı tutumu beklediklerini ifade etti.

Erdoğan’ın tepkisi şöyle olmuştu:

Erdoğan; “Şimdi soruyorum, ey Kosova’nın Başbakanı, kimin talimatıyla sen böyle bir adım attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın.”

“Türkiye’nin, aba altından sopa göstermelerle, tehdit kokan beyanatlarla, proje ürünü terör örgütleriyle; kirli ittifaklarla dize getirilemeyecek bir ülke olduğunu, hamdolsun 4-5 yılda defalarca ispatladık. 15 Temmuz gibi bir ihanetin dahi üstesinden gelebilen bu ülkeyi, Allah’ın izniyle durduracak bir güç tanımıyoruz.” dedi.

“Başbakandan habersiz operasyon yapıldı”

Haradinaj geçen haftaki açıklamasında, Kosova’nın başkenti Priştina’daki Mehmet Akif Kolejinde çalışan altı öğretmenin “güvenlik gerekçesiyle” gözaltına alınıp; Türkiye’ye iade edilmesine ilişkin operasyonun, kendisinden izinsiz yapıldığını belirtmişti.

Ramush Haradinaj kimdir?

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj 3 Temmuz 1968, Deçan doğumlu. Arnavut kökenli Kosovalı bir siyasetçi. Haradinaj, Avrupa kıtasında bulunan ve kısmen tanınan Kosova’da 3 Aralık 2004 – 8 Mart 2005 tarihleri arasındaki ilk döneminin ardından 9 Eylül 2017 tarihinden itibaren ikinci kez başbakanlık makamında bulunuyor.

Dönemin başbakanı İsa Mustafa’nın güvensizlik oyu alması neticesinde gerçekleştirilen seçimlerden PAN-Koalisyonu ittifakının başarılı bir şekilde çıkması ile ittifakın başbakan adayı olan Haradinaj, 12 yıllık bir sürenin ardından ikinci kez Kosova başbakanı oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica