Genel

Kocaeli’de UCLG-MEWA toplantısı yapıldı

UCLG-MEWA toplantısında konuşan Başkan Büyükakın, “Global ölçekte düşünüp, yerel ölçekte harekete geçip insani değerleri merkeze almalıyız” dedi

KOCAELİ (İGFA)- Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Bölgesel Sinerjiyi Yeniden Canlandırmak temalı toplantısına katılan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Global ölçekte düşünüp, yerel ölçekte harekete geçmeliyiz. Bireysel olarak değil, insani değerleri merkeze alan çalışmaları birlikte yapmalıyız” dedi.

UCLG-MEWA İstişare Toplantısı “Bölgesel Sinerjiyi Yeniden Canlandırmak” temasıyla Kocaeli’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Başkanı Mohamad Saadie ve Genel Sekreteri Mehmet Duman ile UCLG-MEWA üyesi belediye başkanları katıldı.

UCLG MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, “UCLG-MEWA ağının ve bölgemizin, küresel gündemler ve gelişmeler ışığında yerel sorunlarına çözümler üretebilme kapasitesini artırmak birincil önceliğimiz ve bu iki günlük istişarenin bu noktada kilit bir rol oynayacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

“İNSANİ DEĞERLERİ MERKEZE ALAN ÇALIŞMALAR YAPMALIYIZ”

İnsanlığın bugün kendi insani değerlerini hatırlamaya ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Büyükakın, “Aslında bizim felsefeye ihtiyacımız var. Ne, ne zaman, kim sorusunu soruyoruz, niçin sorusunu sormuyoruz. Niçin sorusu yoksa anlam yoktur. Niçin sorusuna anlam kazandıramadığımız takdirde insanları bir hedefe doğru motive etme şansımız yok. Motivasyon yoksa sonuç da yoktur. Eğer bu olsun istemiyorsak birlikte tekrar düşünmeli, birlikte hareket etmeliyiz. İnsanı merkeze alıp, yeniden çalışmalıyız. Belediyeler, kurumlar, hükümetler hep insan için vardır. İnsanın mutluluğuna katkı sağlayan bir iş yapmıyorsanız yaptığınız iş boştur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu hedef doğrultusunda çalıyoruz. Mottomuz; ‘Mutlu şehir Kocaeli’. Biz insani değerleri merkeze aldığımız bir çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İnsanların mutlu olmasını istiyoruz. Bunun için çalışıyor, bunun çabalıyoruz. İnsani değerleri merkeze alan çalışmaları hep birlikte yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica