Genel

Kocaeli üniversitesinde 1 yılda ikinci iş cinayeti yaşandı

Kocaeli üniversitesinde 1 yılda ikinci iş cinayeti yaşandı 17 Ocak tarihinde Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin bahçesinde devam eden ek bina inşaatında ilk iş gününde 45 yaşındaki işçi Musa Altun, çalışacağı alanı görmek için inşaatın içerisinde dolaşırken dengesini kaybederek 1’inci kattan merdiven boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. detaylar haberimizde…

Kocaeli üniversitesinde 1 yılda ikinci iş cinayeti yaşandı

Emek Gençliği, Kocaeli Üniversitesi‘nde yaşanan iş cinayetiyle ilgili açıklama yaptı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde devam eden ek bina inşaatında yaşanan iş cinayetine dair Kocaeli Emek Gençliği yazılı bir açıklama yayınladı. “Rektör, özel güvenlik, polis bizleri susturacağına işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini almalıdır” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

“Dengesini kaybetti”

17 Ocak tarihinde Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin bahçesinde devam eden ek bina inşaatında ilk iş gününde 45 yaşındaki işçi Musa Altun, çalışacağı alanı görmek için inşaatın içerisinde dolaşırken dengesini kaybederek 1’inci kattan merdiven boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Geçen yıl 11 Şubat 2018’de Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Eğitim Fakültesi Binası’nın inşaatında çalışan işçi Ali Çalışkan inşaattan düşerek yaralanmış, bir haftalık yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. Çalışkan’ı iş cinayetine kurban vermiştik.

“Önlem alın dedik gözaltına alındık”

Ali Çalışkan‘ın iş cinayetine kurban verdikten sonra basın açıklaması yapmak isteyen biz Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine ise polis izin vermemiş, saldırmış ve 15 öğrenci arkadaşımız darbedilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltı yetmediği gibi önlem talep eden öğrencilere bir de üstüne dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması ise 15 Ocak‘ta üniversitede yaşanan ikinci iş cinayetinden sadece 2 gün önce yapıldı.

İșçinin ölümüne sebebiyet veren şirket hakkında hiç bir şey yapılmadığı gibi, üniversite idaresi de önlemlerin alınmamasına sessiz kaldı. Üstünden neredeyse 1 yıl geçti, aynı olay yeri, aynı sonuç.

“Ölümlerin en aza indirilmesi için…”

İnşaatlarda, fabrikalarda, atölyelerde işçi sağlığı ve güvenliği için gerekli tüm tedbirler alınmalıdır. Ölümlerin en aza indirilmesi, güvenli ve güvenceli bir çalışma ortamı için sesimizi daha da gür çıkaracağız ve mücadele edeceğiz. Rektör, özel güvenlik, polis bizleri susturacağına işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini almalıdır!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica