Genel

İzmit, Döngüsel Şehirler Ağının Nisan bülteninde kapak şehir seçildi

İzmit Döngüsel Şehirler Ağının Nisan bülteninde kapak şehir seçildi

İzmit Döngüsel Şehirler Ağının Nisan bülteninde kapak şehir seçildi
İzmit Döngüsel Şehirler Ağının Nisan bülteninde kapak şehir seçildi

İzmit Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün, Döngüsel Şehirler Ağıyla paylaştığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü proje ve çalışmaları, ağın süreli olarak yayımlanan haber bülteninin Nisan Ayı sayısında fark yaratan yerel yönetim olarak İzmit’in kapak şehir seçilmesini ve ilgili alandaki çalışmalarının detaylı tanıtımını yaptı.

ÖVGÜYLE BAHSEDİLDİ

Tanıtım metninde İzmit’in Döngüsel Şehirler Ağı’nın Türkiye’deki ilk imzacısı olmasının yanı sıra hızlı sanayileşmeye bağlı olarak karşılaştığı çevre sorunlarına karşın çevreye duyarlı ve atık azaltımı konusunda model olmak için başlattığı çalışmalarından övgüyle bahsedildi. Ayrıca İzmit’in Çınar Atık Mobil Uygulaması sayesinde 2021 Dönüştürücü Eylem Ödülleri’ ne aday olarak gösterilmesi, okullarda çevre bilincini aşılamak için başlatmış olduğu atık yönetimi bilgilendirme ve teşvik çalışmaları hakkında da detaylı bilgi paylaşıldı.

ELEKTRONİK ATIK TOPLAMA MİKTARI ARTTI

İzmit, Döngüsel Şehirler Ağında kapak şehir
İzmit, Döngüsel Şehirler Ağında kapak şehir

Hazırlanan tanıtım metninin son bölümünde ise İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün toplanan elektronik atık toplama miktarını önceki yıla göre yüzde 50 oranında arttırması ve 2021 yazında Milas Bölgesinde ortaya çıkan yangınlar sebebiyle zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması ve rehabilitasyonu için başlatmış olduğu “Elektronik Atıklarınız Fidana Dönüşsün” kampanyasına yer verildi. Kampanya sayesinde kentte 10 ton elektronik atık toplanması ve toplanan atıklar sayesinde 400 adet zeytin fidanının Milas bölgesinde dikiminin yapılması yine övgüyle ele alındı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica