Ekonomi

İzmit Belediyesi araç filosuna 2 yeni iş makinesi

İzmit Belediyesi araç filosuna 2 yeni iş makinesi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, satın alma süreci tamamlanan 2 aracı daha belediyenin araç filosuna kattıklarını ifade ederek, “10 yıl boyunca kamuya kazandırılan araç sayısını biz bu 4 yılda yüzde 160 arttırdık. Tüm İzmit’e hayırlı olsun” dedi – akarhaber

Başkan Hürriyet direksiyon başında
Başkan Hürriyet direksiyon başında

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Belediye Başkan Yardımcıları Ünal Özmural ve Emirşah Torun ile birlikte 2 yeni aracın daha Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınarak belediyenin araç filosuna katıldığı müjdesini verdi. 1 adet asfalt robotu ve 1 adet konteyner yıkama aracının artık siyah plakayla İzmit halkına hizmet vereceğini duyuran Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı: Göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 4 yıldır bütün araçlarımızı satın almak üzere verdiğimiz mücadelemiz yavaş yavaş sonlara doğru yaklaşıyor. Biz araç filomuzu her geçen gün arttırıyoruz.

İzmit Belediyesi araç filosu, 2 yeni iş makinesinden dezenfektan aracı
İzmit Belediyesi araç filosu, 2 yeni iş makinesinden dezenfektan aracı

“MİLLETİMİZE HİZMET EDECEK”

Kiralık araçları azaltarak belediyenin mal varlığını çoğaltıyoruz. Daha öncesinde temizlik araçlarımızın tümünü, iş makinalarımızın bir kısmını ve binek araçlarımızın bir kısmını satın almıştık. Şimdi de özellikle ağır tonajlı ve kiralama bedelleri yüksek olan araçları peyder pey arttırarak satın almaya devam ediyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün kullanmış olduğu konteyner yıkama aracımız, diğeri de Fen İşleri Müdürlüğümüzün kullanmış olduğu; kar mücadelesinde de yine tuzlama aracı olarak da kullanabileceğimiz asfalt robotumuzu araç filomuza kattık. Bundan sonra İzmit Belediyesinin malı olarak siyah plakayla milletimize hizmet edecek.

“138 ARAÇ SATIN ALMAYI BAŞARDIK”

İzmit Belediyesi araç filosu, 2 yeni iş makinesiyle güçlendi
İzmit Belediyesi araç filosu, 2 yeni iş makinesiyle güçlendi

Biz her araç satın almada gerçekten çok mutlu oluyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu şekilde hem israfın önüne geçiyor hem de milletimizin parasını doğru, yerinde ve akılcı kullanıyoruz. Bu sayede diğer yatırımlarımıza daha fazla kaynak ayırmanın da önünü açıyoruz. 2009 yılında bütün belediyeleri mal varlıklarıyla birlikte bünyesine katarak kurulan İzmit Belediyesinin göreve geldiğimiz 2019 yılına kadar geçen 10 yıllık süreçte araç filosunda mülkiyetine ait araç sayısı 86 taneydi. Biz 2019 yılında göreve geldikten sonra araç filomuzu arttırmak için başlattığımız mücadeleden sonra bugün itibariyle; görevimizin 4’üncü yılında 138 araç satın almayı başardık.

İzmit Belediyesi araç filosu, 2 yeni iş makinesiyle gücüne güç kattı
İzmit Belediyesi araç filosu, 2 yeni iş makinesiyle gücüne güç kattı

“ARAÇ FİLOMUZUN YÜZDE 70’İ BİZİM”

10 yıl boyunca kamuya kazandırılan araç sayısını biz bu 4 yılda yüzde 160 arttırmış bulunuyoruz. Göreve geldiğimde yüzde 40 oranında kendi aracımız varken geri kalanı kiralıktı. Bugün geldiğimiz noktada tüm araç filomuzun yüzde 70’i bizim oldu. Yüzde 70 oranında kendi araçlarımızla hizmet veriyoruz. Geri kalanları kiralık ama tüm İzmit’in de bildiği üzere o kiralamaları sonlandırmak üzere çabamız sürüyor. Özellikle kredi kullanımıyla ilgili İller Bankasından cevap bekliyoruz. Deprem felaketi nedeniyle öncelikler değişti tabi ki ama bizim bu kredi kullanımıyla ilgili İller Bankasındaki girişimlerimiz devam edecek.

“ARAÇLAR ÇOK CİDDİ İŞ GÖRECEK”

Geri kalan yüzde 30’luk kısmı satın almak için çabalayacağız. Bu iki araç çok ciddi iş gören; belediyenin bel kemiği dediğimiz hizmetlerinde önemli yeri olan araçlar. Kiralama yaptığımızda da çok ciddi bedelleri olan araçlar. Şimdi filomuza katarak o kiralama bedellerinden kurtulduk. Tabi ki sıfır araç olması nedeniyle de arıza ihtimali de düşük olacak. Kiralanan araçlarda bu tarz sıkıntılar oluyordu. Uzun süre sürdürülebilir bir şekilde hizmet verecek. Konteyner yıkama aracı yaklaşık 3 dakikada 1 konteyner yıkıyor. Kıymetli bir araç ve çok işimizi görecek.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Direkt yerinde konteynerleri yıkayacak. Koku sorunu, hijyen sorununu çözecek. Asfalt robotu ile hem asfalt çalışmalarımızı yapacağız hem de karla mücadelede tuzlama aracı ve kar küreme aracı olarak etkin kullanacağız. Tüm çalışma arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma, müdürlerime emekleri için çok çok teşekkür ediyorum. Devlet Malzeme Ofisinden satın aldığımız araçlarımız hayırlı ve uğurlu olsun.

ÖZMURAL, “ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE TANITIMINI YAPACAĞIZ”

Satın alınan iki araçla ilgili teknik bilgi veren İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “İki tane aracımızı bugün itibariyle belediyemizin ve halkın hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bu araçları seçmemizin ana nedenlerinden bir tanesi kiralama sürecinde her zaman bulamadığımız araçlar. Her ihalede sıkıntı yaşıyorduk. O yüzden biz tercihimizi yaparken bu araçların bir an evvel belediyenin kendi malı olması konusunda genel bir fikir birliğine varmıştık. En son yapmış olduğumuz 60 araçlık ihalenin bir parçasında da bu iki araç vardı. Deprem nedeniyle bu araçların tanıtımını halkımıza yapamadık ama ileriki süreçte 60 aracın filomuza katılmasıyla ilgili bir tören yapacağız.

“10 BİN KONTEYNERİ TEMİZLEYECEĞİZ”

Kar küreme aracı yaklaşık 8 metreküplük bir araç. Kışın takılabilen yazın sökülebilen bir aparatı var. Kış aylarında karla mücadelede kullanma amacıyla bu aparatı ekletmiş olduk. Aynı zamanda asfalt çalışmasında kullanacağız. Bir başka özelliği de arka tarafından dezenfeksiyon aparatı var. Belediyemize ait 10 bine yakın konteyner var ve hepsini temiz tutmak kolay bir iş değil. Konteyner yıkama aracımız çok kompakt bir araç, İzmit’in coğrafi koşulları sebebiyle küçük araç tercih ettik. 3 dakikada bir konteyner yıkayıp temizleyebiliyor ve dezenfekte edebiliyor. Özellikle yaz aylarında dezenfeksiyon çok önemli.

“BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ”

Konteyner yıkama aracımızla 10 bin konteyneri temizleyeceğiz. Araç yıkamış olduğu suyu kendi bünyesine alıyor ve kirli suyu ayrı bir tankta topluyor. Yaklaşık 6 metreküpe yakın temiz su kapasitesi, 5 metreküpe yakın kirli su kapasitesi var. Tabi konteynerlerin belli bir standartta olması lazım. O yüzden de bir taraftan bunun çalışmasını yaptık ve tamamlamak üzereyiz. Şuanda bu araçta yıkayamayacağımız konteyner yok. İnşallah şuana kadar yüzde 70’e geldiğimiz oranı yüzde 100’e çıkarırız. 4 yılda bu kadar aracı belediyeye kazandırmak; aynı zamanda diğer hizmetleri de yürütüyor olmak gurur verici. Hayırlı olsun” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica