İGF

İzmirli öğrenciler çevre projesi ile dünya 3.’sü oldu

İZMİR(İGFA)- Katıldıkları Uluslararası Çevre için Genç Muhabirler Yarışması (YRE-Young Reporters For The Environment) Türkiye seçmelerinde birinci olan İzmir Amerikan Koleji’nde okuyan beş kız öğrencinin projesi,Danimarka’da yapılan uluslararası projede dünya üçüncüsü seçildi. 

İzmir Amerikan Koleji’nden Damla Baybar, Defne Tim, Gülce Çelik, Lal Barış ve Yağmur Çelik, dünyadaki çevre sorunlarına dikkat çekmek için depozito projesi ile ilgili video çekti. Farklı kategorilerden 19 binden fazla proje, 44 ülke ve 450 bin gencin katılımıyla gerçekleşen yarışmada,  İzmirli beş kız öğrenci dünya üçünüsü oldu.

Depozito uygulamasıyla, cam, metal ve plastik şişelerin çevre kirliliğine yol açmadan geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması amacıyla başlattıkları kampanyada Danimarka’dan 3. ödülü alan öğrenciler,  14-18 Mart’ta Prag’da yapılacak olan Dünya Çevre Eğitimi Konferansı’na davet edildi. Çevre duyarlılığıyla ilgili yaptıkları projeyle ödül alan öğrenciler, “Ekonomiye geri kazandırılması ve daha sürdürülebilir bir dünya için içeceklerde kullanılan bütün cam, metal ve plastik şişelerin depozitolu olmasını istiyoruz.Böylece büyük oranda atığın geri dönüşümünü sağlayabilir, yaşam alanımızı daraltan atıklardan kurtulabilir ve en önemlisi bu yolla iklim değişikliğiyle savaşabiliriz. Çünkü gezegenimizin, bizim bunu yapmamıza ihtiyacı var.”  dedi. 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica