Genel

İyi Parti’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı

İyi Parti’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı Filiz; “2019 yılının Ocak ayında 43 kadının öldürülmüş olması bu yıl geçen yıldan daha fazla kadının hayatına son verileceğini göstermektedir” dedi. detaylar haberimizde…

İyi Parti’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı

İyi Parti İzmit İlçe başkanı Pelin Coştur Filiz günün önemine vurgu yapan bir mesaj yayınladı.

Pelin Coştur Filiz mesajında şunları söyledi:

Birleşmiş Milletler’in 1977 yılında kutlanmasını kabul ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Türkiye’de 1921 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizin dünyada Kadınlar Gününü ilk kutlamaya başlayan ülkelerden biri olması büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi göstermektedir. Atatürk’ümüz kadınların önemini “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”, “Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır”, “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözleriyle 100 yıl öncesinden ifade etmiştir.

“Ocak ayında 43 kadın öldürülmüş”

Güzel ülkemizin bugününe geldiğimizde kadın cinayetleri, şiddet, taciz ve tecavüzler, kadının iş imkanları, özgürlükleri ve kadına yönelik yaklaşımlar açısından kadınlar için neredeyse hiçbir şey iç açıcı değildir. Ülkemizde AKP’nin tek başına iktidara geldiği 17 yıl boyunca kadınlar için pek çok şey kabusa dönmüştür. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında 66 kadın cinayete kurban gitmişken, 2018 yılında 440 kadın cinayete kurban gitmiştir. 2019 yılının Ocak ayında 43 kadının öldürülmüş olması bu yıl geçen yıldan daha fazla kadının hayatına son verileceğini göstermektedir. Kadına yönelik tacizler, tecavüzler ve çocuk istismarı son 15 yılda %700 artmıştır.

“özel kreşler çok pahalıdır”

Bugün Türkiye’de çalışan kadın oranı %30 civarındadır, bunların yarıya yakını da kayıt dışı çalışmaktadır. Bu durum iş hayatında kadını güvencesiz, emeklilik ve sağlık gibi en temel haklardan yoksun bırakmaktadır. Ülkemizde genç kadın işsizliği AB üye ülke ortalamalarının yaklaşık 2 katı olup kadın işçilerin aldığı ücretler erkeklere kıyasla yaklaşık yüzde 10 daha düşüktür. Çalışan kadınlarımızın yaklaşık %65’i çalışma hayatından memnun değildir. Kamuya ait kreş sayısı son derece az ve sürekli azaltılmakta iken özel kreşler çok pahalıdır. Bu durumda kadınlarımız çocuk bakma bahanesiyle eve hapsedilmektedir. AKP hükümetinin kadın istihdam politikaları, kadınları güvencesiz, geleceksiz, ağır ve neredeyse bütün sosyal hakların kullanılamaz hale geldiği bir çalışma düzenine mahkum etmiştir.

“kadınla erkeği eşit konuma getirmek fıtrata terstir”

Tüm bu olumsuzlukların yanısıra, AKP iktidarında kadının giyimine, yaşam şekline, doğuracağı çocuk sayısına ve kürtajına kadar her şeyine karışmayı kendine hak edinmiş bir zihniyet yapısının ortaya çıkması yetmezmiş gibi, Cumhurbaşkanından yöneticilerine kadar kadınlar hakkında yapılan yorumlar sokak erkeklerine de kendi aileleri dışındaki kadınlara laf etme hakkı vermiştir. Sn. Cumhurbaşkanının “Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, kadınla erkeği eşit konuma getirmek fıtrata terstir” sözleri, Sn. M. Gökçek’in “tecavüzün cezasını çocuk niye çeksin, anası kendini öldürsün” sözleri, eski Sağlık Bakanı’nın “Tecavüz bebeklerine devlet bakar” sözleri, AKP milletvekilinin “Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masum” sözleri, AKP yöneticisinin “Örtüsüz kadın ya satılıktır ya da kiralıktır” sözleri, çeşitli yatılı okullarda çocuk tecavüzlerinin ortaya çıkması üzerine “bir kereden bir şey olmaz” diyebilen bir kadın bakanın varlığı ve en son geçen hafta polisin elle tacizine uğrayan genç kadın için İçişleri Bakanının tacizi haklı gören yaklaşımı AKP iktidarının kadına yönelik zihniyetini tüm açıklığı ile göz önüne sermektedir.

Kadın eştir, annedir, nesil yaratandır, üretendir. Bir kadını eğitirseniz bir nesli eğitmiş olursunuz. Kadını üretime sokmayan, kadını erkekle eşit görmeyen hiç bir toplum gelişemez. Bunun en güzel örneği de AKP iktidarında son 17 yılda ülkemizin geldiği yerdir.

Hangi inançtan, hangi görüşten olursa olsun tüm kadınlar kutsaldır ve en yüce değerleri hakeder.

Önümüzdeki yerel seçimler başlangıç olmak üzere kadınların tekrar layık olduğu yerlere çıkması ve layık olduğu değeri görmesi dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica