Siyaset

Hüseyin Baş: YSK’nın seçim güvenliğini sağlamasını beklemek komik olur

Hüseyin Baş: YSK’nın seçim güvenliğini sağlamasını beklemek komik olur

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, seçim güvenliği konusunda değerlendirmelerde bulundu. TELE 1‘e konuk olan Baş, “ÖSYM’nin sınav güvenliğini sağlayamadığı bir ülkede YSK’nın seçim güvenliğini sağlamasını beklemek komik olur” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, TELE1’de Burçin Atılgan’ın sunduğu Gündem Özel programının konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Baş, seçim güvenliği konusunu değerlendirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sürecini hatırlatan Baş, “Gasp edilen bir İstanbul olacaktı. Yine aynısını yaşayabiliriz. Yaşadığımız takdirde, halk gücünün farkına varacak. Bırakmayacak. Orada olacağız. Ne gerekiyorsa, bedel ödemek gerekiyorsa bedel de ödeyeceğiz. Hiç problem değil.” açıklamasında bulundu.

“HALK GÜCÜNÜN HALA FARKINDA DEĞİL”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Halk gücünün hala farkında değil. Biz bu ülkenin sahibiyiz. Bu ülkenin sahibi hiç kimse değil. Bizleriz. Bize ait. Niye özelleştirmenin karşısındayım? Çünkü benim. Niye yeraltı madenini verdirmiyorum? Bana ait. Milletime ait. Yapamazsınız. İzin vermiyorum.

ÖSYM’nin sınav güvenliğini sağlayamadığı bir ülkede YSK’nın seçim güvenliğini sağlamasını beklemek komik olur. Ekrem İmamoğlu seçimi nasıl kazandı sorusunun cevabı benim gözümde, İmamoğlu’nun o güzel çalışmalarının hepsi bir kenara. O seçimi halk kazandı. Halk sandığını bırakmadı. Çuvalların üzerinde uyudu. ‘Biz bunu vermeyiz’ dedi. Ekrem Başkan da sağ olsun orada güzel bir idare yürüttü ve İstanbul’u halk olarak kazandık. Gasp edilen bir İstanbul olacaktı, önüne geçildi.

Bugün yine aynısını yaşayabiliriz. Yaşadığımız takdirde, halk gücünün farkına varacak. Bırakmayacak. Orada olacağız. Ne gerekiyorsa, bedel ödemek gerekiyorsa bedel de ödeyeceğiz. Hiç problem değil. İnanıyorum ki hem AKP hükümetine bağlı teşkilatlar hem de Cumhurbaşkanı her zaman millet iradesini en üst düzeyde tanıdığını, buna itibar ettiğini her fırsatta söyledi. İnanıyor ve umuyorum ki burada bize zorluk çıkarmayacaklardır.

“ADAYA BAĞLI BİR SEÇİM OLACAĞINA İNANIYORUM”

Buraya gelmeden önce biz yüzde 50 artı 1’i muhalefet grubu olarak garanti görmeyelim. Ben de seçimin ilk turda bitmesi kanaatindeyim. Adaya bağlı bir seçim olacağına inanıyorum. Halkın ve gençlerin sesine kulak verilmeli. İstenmeyen bir adayın üzerinde yoğunlaşmanın Türkiye’ye faydası olacağına inanmıyorum.”

“SEDAT PEKER’İN BAZI İDDİALARININ DOĞRU OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Sedat Peker’in iddialarını değerlendiren Hüseyin Baş, zamanı geldiğinde bildiklerini anlatacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Muhalefetin neden gereken tepkiyi göstermediğini algılayabilmiş değilim. Çok ağır iddialar, belli bölümlerinin doğru olduğunu ben de biliyorum. Son tweetlerinde adı geçen Hasan Yeşildağ isimli şahsın babamın avukatını, babamın vefatından bir buçuk yıl önce babamı nasıl tehdit ettiğini ve şantaj yaptığını zamanı gelince ben de çıkıp anlatacağım. Avukatı da anlatacak.

Biz bunları yaşadık. Türkiye’de bir hukuksuzluk, adaletsizlik olduğunu bu dümenin başında da birilerinin oturduğunu biz çok iyi biliyoruz. Kim niye harekete geçmiyor? Korku iklimi, baskı iklimi.

Sedat Peker’in geçmişiyle ilgili bilgi sahibi değilim. Mafyatik bir geçmişi olduğundan bahsediliyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Kendisi de belli söylemlerinde bunları kabul ediyor ama bu söylemlerinin arkasında tek başına mücadele veriyor. Büyük bir adanmışlık. Tek tabanca gidiyor.

Türkiye’de bence savcı ve hakimler var. Muhtemelen onlar da doğru zamanı biliyordur. Ben yargıya güvenirim.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica