Doğa Tarım

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına açık çağrımız

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına açık çağrımız Odabaş; “Sezonda üreticilerden 10-12 TL’ye fındığı toplayan Yabancı Tekelci Firma ve Simsarları… Üreticinin elinde fındık kalmayınca şu anda fındığı işleyip katma değerli ürüne dönüştüren Türk Girişimciler fındık bulamıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına açık çağrımız

Tanzim çadırlarının satış yapmaya başlamasından sonra, hükümetin bu uygulamasının geçici olduğunu söyleyen Marsiad genel başkanı Bahri Odabaş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 17 yıldır, “200 Milyar dolarlık ihracat ve 8 milyon istihdam” sloganıyla ürettikleri projeleri devleti yönetenlere ulaştıramadı. Yapmış olduğu yüzlerce randevu talebi sonuçsuz kaldı. Geçen ay yapmış olduğu basın açıklamasında cumhurbaşkanına açık çağrıda bulunmuş ve 15 günlük süre tanımıştı. Şimdi 15 günlük süre doldu ve son kez Tarım bakanına açık çağrı yaptı.

Odabaş, bakana yazdığı açık çağrı mektubunda şunları söyledi:

“Sayın Ekrem Pakdemirli,

Bakan olduğunuz günden itibaren sektörün içinde bulunan ve püf noktalarını 60 yıllık bilgi ve tecrübeleriyle bilen biri olarak öneri ve taleplerimizi defalarca iletip görüşme taleplerimize bir defa bile cevap vermediniz.

Sonuçta ülkeyi getirdiğiniz nokta ortada. Ülkeyi tanzim satış çadırlarına muhtaç duruma getirdiniz. Böyle devam ederse Tanzim çadırlarında satmak için ürün de bulamayacaksınız..!

Bu problemlerden biri de fındık… Sezonda üreticilerden 10-12 TL’ye fındığı toplayan Yabancı Tekelci Firma ve Simsarları… Üreticinin elinde fındık kalmayınca şu anda fındığı işleyip katma değerli ürüne dönüştüren Türk Girişimciler fındık bulamıyor. Bulanlar da 18 TL den aşağı fındık alamıyor. Böyle giderse fındık 20 TL ye de bulunamaz olacak!.. Rantçılar paralarına para katarken Fındığı üreten milyonlarca çiftçi bu rant baronlarına köle olarak çalışmaya devam edecek!

Sizden acil talebim, sebze ve bakliyatta yaptığınız tanzim satışı, TMO‘nun depolarında bulunan fındıkta da uygulayarak bu oyunu bozmanızdır!

Bize acil randevu verdiğiniz takdirde hem fındığın ve hem de Tarımsal ve Hayvansal Ürünlerdeki üretimin püf noktalarını izah ederek, problemin kökünden çözümünü ve tarımdan 100 milyar dolar, para ve 5 milyon istihdam, fındıktan 50 milyar dolar para ve 2 milyon istihdam sağlayacak projelerimizi paylaşmak istiyorum.

Aksi halde yakında Cumhurbaşkanlığı önünde yapacağım eylemden sonra bu alanlarda oynanan oyunları ve milyarlarca dolar haksız rantı, televizyon kanallarından tüm ülkeye anlatacağım.
Bilgi, ilgi ve gereğini bekler saygılar sunarım.”

Bahri Odabaş
Marsiad genel başkanı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica