Siyaset

Gençer: “Arıcıların şekerlerini derhal iade edin”

Gençer: “Arıcıların şekerlerini derhal iade edin”

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Sayın Yıldırım Gençer, bugün saat 13’te Ankara’da Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Platformu (TAHAP) Şube Başkanları ve dolandırılan arıcılarla birlikte TAHAP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı

Bugün arıcılarımızın sorunları için karşınızdayız. Türkiye Tarım, Gıda, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu önündeyiz.

Ankaralı, Artvinli, Balıkesirli, Bayburtlu, Bitlisli, Diyarbakırlı, Erzincanlı, Erzurumlu, Eskişehirli, Gümüşhaneli, İzmitli, Mersinli, Rizeli, Siverekli, Viranşehirli, Yüreğirli arı ve bal üreticilerimizle yan yanayız.

Saydığım TAHAP şube başkanları, arı üreticisi temsilcileri memleketin dört bucağından Ankara’ya başkentimizi şöyle bir gezip görmek için gelmediler. Ankara’da dayı aramaya, ikbal aramaya gelmediler. Arılarını, kovanlarını, alın teri ve göz nurlarını arkalarında bıraktılar. Temsilcisi oldukları binlerce arıcının hakkını aramaya geldiler.

Dağ başlarından bağırdılar, duymadınız. Diyarbakır’da, Mersin’de, Adana’da ve Balıkesir’de Vatan Partisiyle birlikte meydanlara indiler, görmediniz. Magazin haberi kadar değer verilmeyen üreticinin sesini duyurmaya geldiler. Damla damla ürettikleri emeğin bir takım yolsuzluklarla heba edilmesine dur demek için geldiler. Üç beş haramzadenin çalışkan insanların umutlarını çarçur etmesini engellemek için geldiler. TAHAP Federasyonunda kurulan dönme dolaplara çomak sokmaya geldiler. Sarıoğlu yönetiminin yalanlarını Ankara’nın caddelerine dökmeye geldiler.

Onların sorunları yalnızca burada bulunan arıcıların sorunları değil, tüm Türkiye’deki arıcılarımızın sorunları. Bu sorunlar sadece arıcılarımızı değil bütün milletimizi ilgilendiriyor.

Arıcılık Türkiye tarımının bel kemiği, en stratejik alanlarından biri. Ancak bu stratejik alanın imkanlarını kendi çıkarları için kullananlar yüzünden arıcılarımız perişan. Bal üreten, güzellik üreten Türkiye’deki 80.000 arıcımızın gözü bugün Ankara’da. Çünkü arkada görmüş olduğunuz federasyonu yönetenler onları kandırdılar, aldattılar ve dolandırdılar. Buradaki arıcılar gözü dönmüş çıkarcılığın ve kar hırsının son kurbanlarıdır. Aynı zamanda bu gidişe ilk isyan edenlerdir. Devamı gelecektir.

İlkbaharda arılarımız kıştan çıktı. Kıştan çıkan arılar, üreticilerimizin çok iyi bildiği gibi açtır. Şeker ile beslenmesi gerekmektedir. Bu şeker, balın kalitesi veya tatlandırılması için değil arının hayatta kalması ve üremesi için şarttır.

Geçtiğimiz mart ayında Mustafa Sarıoğlu başkanlığındaki TAHAP Federasyonu ülkemizde yaşanan şeker kıtlığını da fırsat bilerek arıcılara ucuza şeker temin etme sözü verdi.

Mart ayında arıcıdan şeker bedellerini peşin olarak topladılar. Arıcılarımız için çok büyük miktarda paralardan bahsediyoruz. Örneğin Diyarbakır’dan 1.2 Milyon TL, Siverek’ten 700.000 TL, Adıyaman’dan 230.000 TL, Bitlis’ten 1. 230.000 TL…

81 ili düşündüğünüzde miktarın büyüklüğünü siz hesap edin. 1 hafta içinde gönderilmesi gereken şekerler bahar geçti, yaz geldi, bakın şimdi sonbahardayız. Aylar geçti ancak bir gram bile şeker gönderilmedi. Üreticinin gönderdiği paralar buhar olup uçtu. Arılarımız üreyemedi. Yavru arılar sakatlandı, çürüdü, öldü. Arıcının bal verimi düştü. Arıcı tefeciye el açtı, muhtaç oldu. Tarif edilemeyecek boyutlarda zarara uğradı. Arıcılarımız “madem şeker gönderemiyorsunuz paramızı iade edin” dedi. Ne paralarını alabildiler ne de şekerlerini…

Diğer yandan hakkının arayan arıcı suçlu ilan edildi. Şimdi bunun sorumlusu olanlar hakkını arayanları terörist olmakla suçluyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırmaya kalkıyor. Bastıramaz, bastıramayacak. Burada Türkiye’nin en namuslu, en dürüst, en çalışkan insanları var.

Üretimi terörize eden sizsiniz. Milli üretimdeki bu rekolte düşüşünün sorumlusu sizsiniz. Arıcının emeğini zimmete geçiren, türlü dalaverelerle arıcıları oyalayan Mustafa Sarıoğlu yönetimini son kez ikaz ediyoruz: Arıcıların şekerlerini veya alacakları şekere göre paralarını faiziyle derhal iade edin.

Tarım Bakanlığımıza sesleniyoruz: arıcıların şeker sorunu sizin sorumluluğunuzda değil mi? Onları bir takım insafsızlar, vicdansızların ellerine mi terk edeceksiniz?

Adalet Bakanlığımıza sesleniyoruz: arıcının hakkını gasp eden bu dolandırıcılara karşı savcılarımız niye harekete geçmiyor? Arıcının hakkını yemek serbest mi?

Hükümete sesleniyoruz: Mustafa Sarıoğlu her sözünde, fotoğrafında AK Parti yöneticileriyle ahbaplığını gösteriyor. Arıcıları dolandırırken sizi kullanıyor. Buna karşı yaptırım uygulayacak, Türkiye’nin arıcısını koruyacak faziletiniz nerede?

Devletimizin ilgili kurumlarına ve devlet yöneticilerimize bu sorunu derhal çözmeleri çağrısında bulunuyoruz. Vatan Partisi olarak Üreticiyi tefecinin avucuna düşürüp deri koltuklarda rahat rahat keyif sürebileceğini düşünenlerin rahatını bozacağız. Türkiye’nin üreticisinin rahat olamadığı yerde kimse rahat olamaz.

Bizim balımızı, arımızı telef eyleyip Türkiye’nin zenginliklerini iç etmeye çalışan kim varsa bilsin ki üreticinin eli yakasında. Hukuki işlemlere başlıyoruz arıcının zararını fazlasıyla tanzim edeceğiz.

Buradan bütün arıcılarımıza söz veriyorum. Zararları telafi edilecek. Vatan Partisi gövdesini bu işe koymuştur. Genel Başkanımız Doğu Perinçek arıcılarımızın sorunlarının çözülmesi için çalışmaktadır.

Arıları bile yaşatamayan bu sistemin sonu gelmiştir. Vatan Partisi üreticileri baş tacı ilan ediyor. Vatan Partisi iktidarında üretici baş tacı olacak. Vatan Partisi iktidarında devletin elinde bulunan şeker fabrikalarından arıcılara ilkbahar ve sonbahar aylarında ücretsiz şeker desteği yapılacak. Arıcı el açmaktan, minnetten kurtulacak. Türkiye gıda sorunları yaşamayacak.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica