Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Fotoğraf Sanatçısı Özcan Teras’ın Serüven Adlı Sergisi İzmit’te

Fotoğraf Sanatçısı Özcan Teras’ın Serüven Adlı Sergisi İzmit’te

KASK (Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği) eski başkanı ve FDB (Türkiye Fotoğraf Sanat Dernekleri Birliği) eski Genel Sekreteri Özcan Teras, geçtiğimiz yıl ilk olarak Bursa’da gerçekleştirdiği “Serüven” adlı sergisini İzmit Kandemir Sigorta’da sevenleriyle buluşturdu- akarhaber

Sanatseverler bir ay süresince 12 eserden oluşan “Serüven” adlı fotoğraf sergisini görebilecek.

Özcan Teras: “Fotoğraflar Bizimle İlişki Kurarlar Sergideki Ürünler İle İzleyicilerimizin Geldiğimiz Yerin İnsanlık Ve Doğa Açısından Düşünülmesini Ve Değerlendirilmesinin Yapılmasını İstedim!

Geçtiğimiz günlerde Serüven adlı sergiyi ziyaret eden CHP Kocaeli İl Örgütü Kültür Sanat Komisyonu üyelerine Serginin içeriği – hikayesi hakkında bilgi veren Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Özcan Teras, “12. Fotofest Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali için ürettiğim bu sergiyi hazırlarken, insanlığın yüzbinlerce yılda geçirdiği evrim ile yaşanan bu evrimin yatağı olan dünyamızın milyarlarca yıllık var oluşundan yola çıktım. Bu sürecin sonunda da geldiğimiz yerin insanlık ve doğa açısından düşünülmesini ve değerlendirilmesinin izleyiciler tarafından yapılmasını istedim.

Sergideki fotoğraflar sıralıdır ve bu sıra ile soldan sağa doğru izlerken ilk sıradaki metni hatırlarsanız, duygulanımı yakalayabilirsiniz. Fotoğraflarımın tamamına yakını instagram sayfamda yer almaktadır. Fotoğrafların ışıklı ekranlarda sadece fikir verdiği, bir vitrin oluşturduğu düşüncesindeyim. Gerçek ürünler ise ancak bir yüzeye basıldığında, bir duvara asıldığında, bir albümde yer aldığında fotoğraftır ve orada değerlerini bulurlar, bizimle ilişki kurarlar, yanına taşınırlar.

Serüven Fotoğraf Sergisinden...
Serüven Fotoğraf Sergisinden…

“ÇALIŞMALARA IŞIK YAKACAKSINIZ”

Sizlerden isteğim; sergimi gezerken, sizde bıraktığı etkiyi, şiirlerinize, öykülerinize, resimlerinize, seramiklerinize, heykellerinize yansıtmanız, bıraktığım yerden sizin hayalleriniz ile bir adim daha ileriye taşıyarak yeni üretimlere ışık yakmanızdır. İnanıyorum ki siz de, sizin çalışmalarınızı da aşacak başka çalışmalara ışık yakacaksınız” şeklinde konuştu.

“Serüven” adlı 12 eserden oluşan sergisi Leyla Atakan Caddesi üzerindeki İzmit Kandemir Sigorta’da bir ay süresince sevenleriyle buluşacak.

M. ÖZCAN TERAS KİMDİR?

Hereke/Kocaeli doğumlu. A.D.M.M.A (Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Yüksek Okulu)’ dan 1981 yılında Makine Mühendisi olarak mezun oldu.
2014 yılına kadar özel sektörde çalıştı.
26 Aralık 1989’da KASK (Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği)’ne üye oldu. 1990 yılında bir dönem KASK Yönetim Kurulu’nda yer aldı. 1997 yılında tekrar KASK Yönetim Kuruluna seçildi.
1998 yılından 2002 yılına kadar 4 yıl KASK’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.
1997 yılında İzmit’te ilk kez Fotoğraf Günlerini başlattı. KASK Saydam Dergisini çıkarttı, temel ve ileri düzey eğitim seminerlerinde eğitmen olarak görevler aldı, yerel ve ulusal ortamlarda düzenlenen fotoğraf yarışmaları seçici kurul üyeliklerinde bulundu.
İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının kuruluşunu ve kuruluşundan itibaren sergilenen oyunları beş yıl süreyle fotoğrafladı.
Tiyatronun arşiv çalışmasına öncülük etti.
Fotoğraflan, broşürler, albümler, afişler, kataloglar ve basında yer aldı.
2001 yılında Türkiye’de faaliyet göstermekte olan Fotoğraf Derneklerini temsil eden
TFDB (Türkiye Fotoğraf Sanat Dernekleri Birliği) Genel Sekreterliğine seçildi.
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) kuruluşunun gerçekleştirilmesi çalışmalarına öncülük etti.
30 Mayıs 2003 tarihinde merkezi Kocaeli olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun kurucu başkanlığını yaptı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2011 yılına kadar sürdürdü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica