Genel

Dünyaya açılan İZGİM’in kadınları başarılarıyla Türkiye gündeminde

Dünyaya açılan İZGİM’in kadınları başarılarıyla Türkiye gündeminde

İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nde yer alan Keçe Atölyesi’nde ürettiği ürünlerle global pazara açılan başarılı kadınların hikayesi TGRT Haber’de ‘Keçe ile dünyaya açıldılar’ başlığıyla milyonlara ulaştı

İzmit Kadın Girişimciler Merkezi’nde (İZGİM) gerçekleştirilen Keçe Atölyesi’ndeki çalışmalarıyla dünya pazarına açılan üretici kadınlar TGRT Haber ile çok sayıda yerel ve bölgesel kanalda yayınlanarak milyonlara ulaştı. Üretici kadınlar atölyede ürettikleri ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç ederek hem üretmenin keyfini yaşıyor hem de kazanç sağlayarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

“ÜNLÜ MODACILARA KREASYON ÇIKARIYORLAR”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, keçe atölyelerinde üretim yapan kadınlarla ilgili olarak, “Sınırları aştılar. Kadınlar burada üretiyorlar. Ürettiklerini artık sınırlar ötesi ve kıtalararası dolaşıma soktular. Ciddi Pazar alanı yarattılar kendilerine. Var olan pazarlarda da artık daha güçlü hale geldiler. Artık yerli ve yabancı ünlü modacılara kreasyon çıkarır hale gelen ekiplerimiz var” dedi.

“İZGİM’DE ÜRETMEKTEN MUTLUYUZ”

Üretici kadınlar İZGİM’de keçenin özelliklerini anlattıktan sonra İZGİM’de üretmekten çok mutlu olduklarını vurgulayarak, ‘Hem üretiyoruz, hem de pazarlıyoruz ve keyifle çalışıyoruz’ diye konuştular. Kadınların ürettiği ürünler ABD, Kanada, Almanya, Arap Yarımadası ve Afrika başta olmak üzere, dört kıtaya ulaşıyor. İZGİM’e yurt dışından çok sayıda sipariş gelmeye devam ettiği öğrenildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica