Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

‘Cumhuriyet ve Biz’ Sergisi, Sanatseverlere Kapılarını Açtı

‘Cumhuriyet ve Biz’ Sergisi, Sanatseverlere Kapılarını Açtı

İzmit Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’ucu yılı kapsamında Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi ile birlikte düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Biz’ adlı karma serginin açılışı sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti

Milli bayramları ruhuna uygun olarak kutlamaya devam eden İzmit Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi ortaklığında ‘Cumhuriyet ve Biz’ adlı karma serginin açılışını yapıldı. 78 sanatçının ve karma birçok eserin yer aldığı; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portrelerinin bulunduğu ‘Cumhuriyet ve Biz’ sergisi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Resim Atölyesi Öğretmeni Filiz Altuğ Kaya Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

HÜRRİYET, “BÖYLESİ DERİNLİK KAZANDIRMAK ÇOK KIYMETLİ”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99’uncu yılı kutlamaları kapsamında çok kıymetli derneğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi ile birlikte bu güzel sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyuyorum. Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Milli bayramlarımızı kültür ve sanatla taçlandırmak, kutlama törenlerimize böylesi bir mana ve böylesi bir derinlik kazandırmak çok ama çok kıymetli.

“CUMHURİYET DEMEK BİZ DEMEK”

Burada değerli sanatseverlerimizle beraber ‘Cumhuriyet ve Biz’ sergisiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı sanatla taçlandırıyoruz. Cumhuriyet demek biz demek. Çünkü biz var oldukça Cumhuriyet, Cumhuriyet var oldukça da biz var olmaya devam edeceğiz. Bu sergide çok kıymetli 78 sanatçımızın ve karma birçok eserin yanında Atamızın da birbirinden güzel portreleri bulunuyor. Bu serginin bir araya gelmesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ve yönetimine, Resim Atölyesi Öğretmeni Filiz Altuğ Kaya hocamıza teşekkürü bir borç bilirim.

“CUMHURİYET İLK İZMİT’TEN MÜJDELENDİ”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda saat 14.00’te 2’nci sanat galerimiz olan Nikomedia Sanat Galerimizi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açıyoruz. Çünkü Cumhuriyet ancak sanatla taçlanır. Bu galeri bizlere yetmiyordu. O kadar çok sanatçımız ve sanatseverimiz var ki bu alanda sergilemeye zaman yetmiyordu. Cumhuriyet tarihi için bu kent çok önemli. Atamız Cumhuriyet’in ilanından aylar öncesinde bu ülkenin yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağını ilk ve tek basın açıklamasını yaptığı İzmit’ten müjdelemişti.

“İKİNCİ SANAT GALERİMİZİ AÇIYORUZ”

Ayrıca bu kentte yerin altı yerin üstünden daha zengin. 3 bin yıllık tarihiyle müthiş bir zenginliğe sahip. İstanbul’dan önce 46 yıl Doğu Roma’ya başkentlik yapmış Kayıp Şehir Başkent Nikomedia. Bu yüzden 2022 yılını Nikomedia yılı ilan etmiştik ve ikinci sanat galerimizin ismine de Nikomedia adını verdik. Açılışını da Atamızın sanata ve sanatçıya, tarihe, kültüre verdiği değeri de vurgulamak adına Cumhuriyet Bayramı’nda yapacağız. Köy enstitülerini anlatan kıymetli bir sergi ile kapılarını açacağız. Tüm sanatseverleri de açılışımıza davet ediyorum.

“CUMHURİYET’İMİZİ YÜCELTMEYE DEVAM EDECEĞİ”

Cumhuriyetimiz genç bir Cumhuriyet. Hep birlikte onu yüceltmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Bir kez daha Cumhuriyet’imizin 99’uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan bütün şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 99’uncu yılımız şimdiden kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

DÖNMEZ, “ÇAĞDAŞ BİR ÜLKEYE ULAŞMAK DİLEĞİYLE”

ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, “Cumhuriyet’imizin 99’uncu yılı nedeniyle resim atölyesi ve çağdaş yaşama gönül vermiş sanatçılarımızın eserlerinden oluşan 78 eserin bulunduğu sergimize hoş geldiniz. ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur’ felsefesiyle Atatürk’ün izinden gidiyoruz. 20 yıldır atölyemizde çalışan sanatçı dostlarıma her zaman destek olmaya hazırım. Bize gönül vermiş çağdaş yaşam dostlarımızı da atölyemizde çalışmaya davet ediyorum. Hep birlikte çağdaş bir ülkeye ulaşmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica