Siyaset

CHP “Çirkin paylaşım”ı yargıya taşıyacak

CHP “Çirkin paylaşım”ı yargıya taşıyacak … AKP’li meclis üyesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret paylaşımına ilişkin CHP İl Örgütü basın açıklaması yaparak protesto etti. detaylar haberimizde…

CHP “Çirkin paylaşım”ı yargıya taşıyacak

Büyükşehir Meclisi önünde basın açıklamasında bulunan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı; “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret dolu çirkin paylaşımına ilişkin meclis üyesi Fikret Hocaoğlu için adli sürecin başlatılması adına avukat arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamlıyor” ifadesini kullandı.

“Paylaşımını sildi”

Konuşmasını sürdüren Başkan Yıldızlı; “Bizim kavgayla, küfürle, hakaretle işimiz yok. Bizim derdimiz ülkemiz, bizim derdimiz milletimiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret dolu çirkin paylaşımına ilişkin meclis üyesi Fikret Hocaoğlu için adli sürecin başlatılması adına avukat arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamlıyor. Hocaoğlu tabi ki de hem paylaşımıyla hem de sonrasında kendine yakışanı yapmıştır. Bir meclis üyesi olarak ettiği küfür ve hakaretler için samimi bir şekilde özür dilemek yerine; PKK’ya sınır kapılarını açan, Barzani’yi protokol olarak ağırlayıp sözde Kürdistan bayrağını İstanbul’da ve Ankara’da göndere çektiren, terör elebaşının mektubunu devlet kanalında okutup kırmızı bültenle aranan kardeşini de yine devlet kanalına çıkartan kendi partisinin yürüttüğü terör iş birliklerini partimize yakıştırmaya tarafından istifaya davet edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Özür dilemeye davet ediyorum”

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili ve meclis üyesi Engin Taşdemir, “Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu her siyasi partinin liderleri var. Bakın hiçbir zaman burada meclis toplantılarında da özel hayatımızda da ben ve arkadaşlarımın hiçbir koşulda lideri hakkında çirkin, ağza alınmayacak küfürler duymamışsınızdır. Haddimize değildir. Seçilmiş meclis üyelerinin bu konuda dikkat etmesi gerekiyor. Çok çirkin ithamlarda bulunan meclis üyesini özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

CHP liler Meclisi izlediler

Basın açıklaması sonrasında Meclis gündemini izlemek için salona girmek isteyen CHP’li üyeler giriş esnasında güvenlik tarafından pandemiyi gerekçe göstererek içeriye almak istemediler. Kısa bir tartışma sonrası kapılar açılarak meclis salonuna girdiler.

Bir süre meclisi izleyen CHP’li üyeler sessizce salonu boşaltılar.

Kocaeli Büyükşehir Meclis toplantısı olağan şekilde sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica