Genel

Cemevlerinin ibadethane sayılması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Cemevlerinin ibadethane sayılması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi … “İzmir‘de cemevleri, imar planlarına ibadethane olarak yazılacak İzmir‘de cemevleri, imar planlarına ibadethane olarak yazılacak.” detaylar haberimizde…

Cemevlerinin ibadethane sayılması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Cemevlerinin statüsünün ibadethane olarak değiştirilmesi önerisi, AKP ve MHP‘nin oylarıyla İBB Meclisinde reddedildi.

İzmir’de Cemevleri ibadethane olarak işlem görecek

İstanbul‘daki cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesine dair önerge İBB Meclisinde oylandı. Önerge, AKP ve MHP‘nin oylarıyla reddedildi. İzmir‘de cemevleri, imar planlarına ibadethane olarak yazılacak İzmir‘de cemevleri, imar planlarına ibadethane olarak yazılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde yapılan oylama sonucu kent genelinde bulunan cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesi önergesi CHP‘li ve İyi Partili üyelerin oylarıyla kabul edilmişti.

İmamoğlu kararı meclise bırakmıştı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine ilişkin önergenin İBB Meclisine geleceğini açıklarken, “Kimin nereyi nasıl ibadethane olarak kullanacağına biz karar veremeyiz. Bütün partilerden bu konuda vicdanlarıyla karar vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica