Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Bursa Osmangazi’nin üzümleri seçimde zorladı

Bursa Osmangazi’nin üzümleri seçimde zorladıBURSA (İGFA) –  Bursa ovasının bereketli topraklarından çıkan ürünler, Osmangazi Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği festival ve farklı etkinliklerle tüm dünyaya tanıtıldı. Üreticinin alın terinin hak ettiği değeri bulması amacıyla geçen hafta Ovaakça Siyah İncir Festivali’ni gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, bu hafta ise vatandaşları Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli üzümlerinin yetiştiği Karabalçık Mahallesi’nde düzenlenen Üzüm Festivali’nde buluşturdu. Festivalde, TRT Sanatçısı Mehsem Özşimşir de seslendirdiği şarkılarla alanı dolduran kalabalığı coşturdu.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, belediye olarak düzenledikleri festivaller ile Bursa’nın tarımsal değerleri olan ürünleri tüm dünyaya tanıttıklarını söyledi. Festivalleri, çevre köylerimizin eşsiz ürünlerini tüm dünyaya tanıtmak ve üreticilerimize destek olmak için düzenlediklerini belirten Hasanoğlu, “Biz biliyoruz ki, çiftçimiz Bursa’nın yüz akı, bel kemiği, ülkemizin efendisi. Üreticilerimiz, alın teriyle yetiştirdikleri üzüm, incir, şeftali ve armut ile sadece Bursa’da değil Türkiye’de hatta yurt dışında bizi temsil ediyor. Osmangazi Belediyesi olarak kırsal kalkınmanın gerçekleşmesi için çalışıyoruz.  Köylümüz, çiftçimiz şehir konforu içerisinde köyünde yaşasın istiyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak sadece asfalt döküp, çevre temizliği yapmıyoruz. Kırsalda köylümüze destek olurken, kültürel ve sosyal etkinlikler de düzenliyoruz. Aynı zamanda devasa yatırımlarla modern bir şehri ortaya çıkarıyoruz” diye konuştu.

“TARIMSAL ÜRETİM 5 KAT ARTTI”

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise, Osmangazi Belediyesi’nin Bursa tarımı adına iki haftadır önemli etkinliklere ev sahipliği yaptığını ifade etti. Bursa olarak son 19 yılda tarımsal üretimi 5 kat arttırdıklarını kaydeden Milletvekili Kılıç, “Aynı topraklardan 5 kat daha fazla ürün aldık. Bundan dolayı tarım alanında gayret gösteren, alın teriyle üreten çiftçimizin yanında olan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı kutluyorum” dedi.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül de yaptığı konuşmada üzümün ülkemizin asli ürünlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, amaçlarının el birliğiyle Bursa’yı Türkiye’nin olduğu gibi dünyanın da en önemli tarımsal merkezlerinden biri haline getirmek olduğunu söyledi. 

ÜZÜMLER 5 KATEGORİDE YARIŞTI

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Karabalçık Üzüm Festivali’nde yarışmaya katılan üzümler; kabuk ve renk kalitesi, tane şekli ve dolgunluk, salkım uzunluğu ve sıklığı, tane gelişimi ve olgunluk, hastalık zararlı etkisi, koku ve tat olmak üzere 7 farklı konuda değerlendirmeye alındı. Yarışma sonunda dereceye giren üreticiler, Osmangazi Belediyesi tarafından çeşitli para ödülleri ile ödüllendirildi. Alphonze'de Selçukgazi'den Rüstem Kökseven, Atasarısında Karabalçık'tan Ali Ferit Tutal, İtalyan cinsinde Karabalçık'tan Yusuf Konuk, Red Globe'de Seçköy'den Mustafa Yatkaya ve Mişel Pare cinsi üzümde ise Karabalçık'tan Ayhan Akın birinci oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica