Ekonomi

Bu gidişle ancak ikibuçuk milyon işsizlik sağlarsınız

Bu gidişle ancak ikibuçuk milyon işsizlik sağlarsınız Odabaş; “Devlet, üretenlerin üzerine çökmüş durumda. Sayısız vergilerin dışında sayısız cezalarla üreten hayatından bıkmış herkes üretimden uzaklaşıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Bu gidişle ancak ikibuçuk milyon işsizlik sağlarsınız

Dün televizyonlardan yapılan canlı yayında Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak, ekonomideki gelişmeleri değerlendirirken, 2019 yılında ikibuçuk milyon işsizi istihdam edeceklerini söyledi. Temel altyapısı olmayan bir söylem gibi gelen sözlerine üretim ve sanayi alanından tepkiler geldi.

Kocaeli sınırları içinde faaliyet yürütmekte olan MARSİAD, ülke gerçekleriyle bağdaşmayan söylem için yazılı bir açıklama yaptı.

Gündemi değerlendiren MARSİAD genel başkanı Bahri Odabaş açıklamasında şunları söyledi:

“15 Yıldan beri ağzımızda tüy bitti, üreticileri dinleyip doğru tespit ve çözümleri hayata geçirmediğiniz müddetçe işsizliği önleyemezsiniz!

Ülkeyi yönetenler işi bilmiyor, işi bilenleri de dinlemiyorlar. Buna bir de haksız rant, soygun, lux ve israf eklenince şekil A, da görüldüğü gibi işsizlik tavan yapıyor. Vatandaş yiyecek gıda almakta ve bulmakta zorlanıyor!

Biz MARSİAD olarak 15 yıldan beri, bu problemleri kökünden çözecek projelerimizi dinleyecek ne bir bakan ve ne de başbakan ve cumhurbaşkanı bulamadık.

Devlet, üretenlerin üzerine çökmüş durumda. Sayısız vergilerin dışında sayısız cezalarla üreten hayatından bıkmış herkes üretimden uzaklaşıyor. Fabrika ve işyerleri art arda kapanıyor. Devletin satacak bir şeyi kalmayınca askeri fabrikaları satıyor..!

Sayın Hazine Bakanı Albayrak çıkmış 2.5 milyon istihdam sağlanacağını açıklıyor.

Bunlar seçimden önce günü kurtarma peşinde… Görünen Köy kılavuz istemez… 31 Marttan sonra ülkemizi çok kötü günler bekliyor. Bu yönetim ve anlayış değişmeden ülkemizin asla düzlüğe çıkacağını zannetmiyorum. Ve bu arada yanılmayı ülkem adına çok isterim.”

Saygılarımla.
Bahri Odabaş
MARSİAD Genel Başkanı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica