Bilim-Teknoloji

Blogger’da açabileceğiniz farklı siteler

Blogger’da açabileceğiniz farklı siteler. Blog dünyasında Blogger’ın amatör, kısıtlı, kullanışsız bir platform olduğuna dair bir kanı var. Oysa Blogger platformu üzerinde blog yazmak dışında çok farklı projelere, çok farklı sitelere sahip olabilirsiniz. Blogger’da açabileceğiniz farklı siteler. Tüm ayrıntılar haberimizin içinde yer almaktadır.

Blogger’da açabileceğiniz farklı siteler

Aşağıda Blogger’da blog yazmak dışında yapabileceğiniz 14 farklı site türünden, neler yapabileceğinizden ve örneklerden bahsettim. İlham vermesi ve yardımcı olması dileğiyle

1. Kişisel Portföy Sitesi

Müşteri kazanmak, online itibarını ya da tanınırlığını arttırmak isteyen bir profesyonelseniz hakkınızda bilgi veren, projelerinizin yer aldığı, hizmetleriniz hakkında bilgi içeren ve iletişim bilgilerinizin yer aldığı kişisel bir portföy sitesi açabilirsiniz.

2. Kurumsal Site

Aynı kişisel portföy sitesinde olduğu gibi Blogger’da firmanız için kurumsal ve profesyonel görünümlü bir site sahibi olabilirsiniz. Kurumsal site ile firmanızın tanıtımını yapabilir, hizmetleriniz hakkında bilgi verebilir, projelerinizi sergileyebilirsiniz.

3. İndirim Kuponu Sitesi

İndirim kuponları e-ticaret sitelerinin son yıllarda en sık kullandığı satış stratejilerinden biri. Etrafta gördüğünüz indirim kuponu siteleri de çeşitli affiliate ağlarından bu indirim kodlarını alarak sitelerinde paylaşıyor ve bu kodlar üzerinden yapılan satışlardan komisyon alıyorlar. Blogger ile siz de kendi kupon sitenizi ücretsiz kurabilirsiniz.

4. Kitap Sitesi

Kendi online kütüphanenizi Blogger’da ücretsiz olarak açabilirsiniz. Okuduğunuz kitapların kapak fotoğraflarını çekin, özetini yazın, kitap hakkındaki görüşlerinizi not edin. Hem kendi kütüphanenizi kurun, hem de kitap okumak isteyenlere yol gösterin.

5. Fotoğraf Sitesi

Hobi amaçlı veya profesyonel olarak fotoğrafçılıkla uğraşanlar, çektikleri fotoğrafları sergileyebilecekleri çok şık bir fotoğraf sitesi açabilirler Blogger’da.

6. Zaman Tüneli

Zaman tüneli, hayatınızdaki önemli olayların tarihini gösteren bir sistemdir. Örneğin şu tarihte doğdum, şu tarihte mezun oldum, şu tarihte ameliyat oldum, şu tarihte nişanlandım gibi bir zaman tünelini Blogger’da ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

7. Program İndirme Sitesi

Program indirme siteleri çok kazandıran site türlerinden biri. Ve Blogger’da ücretsiz olarak bir program indirme sitesi açabiliyorsunuz. Ana sayfada programları kategorilere göre ayırıp ikonlarını koyabiliyor, program ismine tıklayınca o programla ilgili detayları görebiliyorsunuz.

8. Tema Paylaşım Sitesi

Çeşitli tema paylaşım sitelerindeki temaları tek bir yerde toplamak gibi bir projeniz varsa, kendi düzenlediğiniz/Türkçeleştirdiğiniz temaları paylaşmak istiyorsanız Blogger’da böyle bir tema paylaşım sitesi açabilirsiniz.

9. Video Sitesi

Blogger’da niş bir video izleme sitesi açabilirsiniz. Örneğin ilgi alanınız dövüş sporlarıysa Blogger’da bir video sitesi açabilir, YouTube ve Vimeo’da yer alan dövüş sporları ile ilgili videoları sitenize ekleyebilirsiniz. Böylece dövüş sporları ile ilgili tüm videoların tek bir yerden izlenebileceği niş bir video siteniz olur.

10. İş İlanı Sitesi

Freelancerlar için veya belli bir sektöre özel niş bir iş ilanı sitesi açmak da Blogger’da mümkün. Küçük işletmelerin eleman taleplerini alın, blog yazar gibi ilanları yazın, işverenlere iş arayanlar arasında köprü olun.

11. Alışveriş Sitesi

Kullanmadığınız eşyalarınızı veya kendi ürettiğiniz DIY ürünlerinizi satabileceğiniz bir platform yani bir nevi e-ticaret sitesi açmak için de Blogger’ı kullanabilirsiniz.

12. Film Sitesi

Sinema ve dizi fanatiklerinin izledikleri filmler hakkında yorumlar yazabilecekleri, değerlendirme yapabilecekleri, fragman ekleyebilecekleri bir film sitesi açmak da Blogger’da mümkün.

13. Güzel Sözler Sitesi

Ünlü ve önemli kişilerin söyledikleri sözlerden hepimiz alıntı yaparız. Bu şekilde sözlerin, kendi yazdığınız sözlerin, kitap alıntılarının vs. paylaşıldığı bir söz sitesi açmak Blogger’da mümkün.

14. Destek Sitesi

Belli bir konuda uzmanlığınız varsa o konu hakkında sık sorulan sorulara verilmiş cevaplardan oluşan bir yardım & destek sitesi Blogger’da açabilirsiniz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica