Genel

Birleşik Krallık vatandaşlarına Diyarbakır dan uzak durun çağrısı yaptı

Birleşik Krallık vatandaşlarına Diyarbakır dan uzak durun çağrısı yaptı Bugün yayınlanan güncellemede, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Siirt, Tunceli, Hakkari, Kilis ve Hatay kentlerine seyahat edilmemesi salık verildi. Birleşik Krallık vatandaşlarına Diyarbakır dan uzak durun çağrısı yaptı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Birleşik Krallık vatandaşlarına Diyarbakır dan uzak durun çağrısı yaptı

İngiltere’den seyahat uyarısı: Diyarbakır’dan uzak durun

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi.

“Türkiye’nin Suriye ile sınırına 10 kilometre mesafedeki kentlerden ve Diyarbakır’dan uzak durun”

İngiltere, vatandaşlarına Türkiye’nin Suriye ile sınırına 10 kilometre mesafedeki kentlerden ve Diyarbakır’dan uzak durmaları konusundaki uyarısını yineledi.

Güncelleme bugün yayınlandı

Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde bugün yayınlanan güncellemede, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Siirt, Tunceli, Hakkari, Kilis ve Hatay kentlerine seyahat edilmemesi salık verildi. Seyahat uyarısı güncellemesinde, “olası protesto ve gösterilere” ilişkin uyarı ise kaldırıldı.

“Güvenlik görevlileriyle işbirliği yapın”

Türkiye’den İngiltere’ye sefer yapan uçuşlarda ek güvenlik önlemleri alınabileceği belirtilen seyahat uyarısında, yolculara güvenlik görevlileriyle işbirliği yapmaları tavsiye edildi. 2016 yılında 1.7 milyondan fazla İngiliz vatandaşı Türkiye’ye seyahat etmişti.

Türkiye İngiliz turistler için yurtdışındaki en popüler tatil ülkesi

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook’a göre, “2016 ve 2017 yıllarında gerçekleşen terör saldırıları ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan seyahat uyarılarına rağmen” Türkiye İngiliz turistler için yurtdışındaki en popüler tatil destinasyonları arasında üçüncü sırada yer aldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica